Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tire Kitap’tan Yeni Eser... "Arkadaşım Uzun Kulak - Eşek Masalları" adlı masal kitabı çıktı!

Masal kitapları yazarı Yaşar Yeşil'in, Arkadaşım Uzun Kulak" adlı masal kitabı, Tire Yayınları tarafından yayınlandı.

Tire Kitap’tan Yeni Eser...

Tire Kitap, Yaşar Yeşil tarafından derlenen “Arkadaşım Uzun Kulak – Eşek Masalları” adlı yeni eserini çocukların istifadesine sundu.

Tire Kitap, yeni yayımladığı “Arkadaşım Uzun Kulak – Eşek Masalları” adlı eserle yayıncılık serüvenine devam ediyor. Yaşar Yeşil tarafından derlenen eser Değerler Eğitim Serisi’nden çocukların istifadesine sunuldu.

Eserin sunuş yazısı:

Masalların çocuk eğitiminde ve gelişiminde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu, şüphe götürmez bir gerçektir. Bunu bütün toplumların masal kültürüne sahip olmasında görmek mümkündür. Toplumlar, kendi değerler sistemini yeni nesillere aktarmak için masallara başvurmuştur. Bu nedenle masallar, masal deyip geçilemeyecek kadar önemli bir işleve sahiptir.

Masallar çocukların hayatında onların yollarını aydınlatan, onlara hangi yoldan gitmeleri gerektiğini gösteren ışıklar gibidir. Masallar aslında gerçek hayattaki olayların fantastik bir boyutta ele alınmasıdır. Çocukları hayata hazırlar, onlara ideal insan olmaya giden yolu açar.

Masal okuyan ve dinleyen kişi sıkılmaz, bilakis büyülü bir dünyada heyecanlı bir yolculuğa çıkar. Çocukların iç dünyasını, hayal gücünü, duygularını ve kişiliğini geliştirir. İyiliğin kötülük karşısında hep üstün geldiği ve gelmesi gerektiği ümidini insanın içine işler.

Masallarda iyilik, dürüstlük, yardımseverlik, alçakgönüllülük, cesaret gibi iyi erdemler övülür; cimrilik, kötülük, fenalık gibi kötü huylar ise eleştirilir. Çocukları güzele ve doğruya yöneltir, onlara iyi birer insan olmalarını öğütler.

Kitapta yer alan masallar geniş bir kaynakçadan derlendi. Bu kaynaklar arasında Harname, Mesnevi, Siyasetname, Abderalılar, Üçüncü Harname, Bir Eşeğin Anıları, Sizin Memlekette Eşek Yok mu gibi eserler yer almaktadır. Birbirinden farklı tür, üslup ve zamana sahip olan metinler masal diline dönüştürüldü, bunların üslup bütünlüğü sağlandı ve kültürel kodları uyarlandı. Böylece okuyucunun rahatça okuyabileceği bir bütünlüğe ve uyuma kavuşturuldu.

“Arkadaşım Uzun Kulak – Eşek Masalları” adlı çalışmamızda yer alan masallar, çocukları hem eğlendirecek, hem düşündürecek, hem eğitecek hem de onların güzel vakit geçirmelerini sağlayacaktır.

Masalların çocuk eğitiminde ve dolayısıyla çocuk yayıncılığında önemli bir yeri olması nedeniyle bu çalışma, bir serinin ilk kitabı olarak planlanıp hazırlandı. Bunun devamında aynı türde yeni masallar gelecektir. Böylece birbirini tamamlayan bir masallar serisi ortaya çıkacaktır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz