Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tıp Fakültesi kazanan 17 yaşındaki Suriyeli Faris, adi bir cinayetin kurbanı oldu

Antakya’nın Narlıca semtinde 4-5 kişinin saldırısına uğrayan  Suriyeli 17 yaşındaki Faris Muhammed Alali, hayatını kaybetti.

Tıp Fakültesi kazanan 17 yaşındaki Suriyeli Faris, adi bir cinayetin kurbanı oldu

Antakya’nın Narlıca semtinde 4-5 kişinin saldırısına uğrayan  Suriyeli 17 yaşındaki Faris Muhammed Alali, hayatını kaybetti.

Muhammed Alali, Suriye savaşıyla hayatı yıkılan ailelerden birinin çocuğu. Savaş başladıktan bir süre sonra babasını kaybeden Firas, ailesiyle Türkiye’ye sığınmıştı.

Reyhanlı’da bulunan İHH kampüsündeki Ebu  Ubeyde İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Faris, bu yıl Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştı. Bir yandan üniversiteye gitme ve doktorluk hayalleri kuran Faris, aynı zamanda geçici bir süreliğine salça fabrikasında çalışmaya başladı. 

Faris’in yakınlarının dediğine göre, Faris bu fabrikada çalışırken yaklaşık bir hafta önce bir kadınla münakaşa yaşadı. Kadın ve Faris arasındaki bu tartışma kısa süre sonra sona erdi. Olayın akabinde Faris gidip kadından özür diledi ve barıştılar. 

Ancak olaydan birkaç gün sonra kadının oğlunun da dahil olduğu 4-5 kişilik bir grup, Faris ile “üçyol” denen mevkide bulup tartıştı. Tartışmadan sonra da bu gençlerden biri Faris’i bıçakladı. Bıçaklanma olayının hemen ardından saldırganlar kaçtı. Hastaneye kaldırılan Faris vefat etti.  Cenazesi morga kaldırıldı. Polis saldıranların kimliklerini teşhis edip bazılarını gözaltına aldı. Faris’in cenazesi Suriye’nin İdlib kentinde defnedilecek.

Haberi alan Faris’in kardeşi

Faris’e eğitim verenlerden bir yakını, “Olay ırkçı bir saikle gerçekleşmedi. Zaten olayı gerçekleştirenlerden birinin sabıkası olduğu söyleniyor” diyerek durumu anlatıyor. 

Faris’in vefatının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da merhumun ailesine başsağlığı diledi.

https://serbestiyet.com/wp-content/uploads/2022/09/WhatsApp-Video-2022-09-04-at-3.38.17-PM.mp4



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER