Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Theresa May Muhafazakar Parti´yi tahrip etti: Bu, Jeremy Corbyn´in başbakan olması demek

Gelecek ay yapılacak yerel seçimler ve Avrupa Parlamentosu seçimleri, partinin sorunlarının en küçüğü. Brexit başarısızlığı ise tarihin yönünü değiştirecek noktalardan biri

Theresa May Muhafazakar Parti´yi tahrip etti: Bu, Jeremy Corbyn´in başbakan olması demek

Theresa May´in başarısızlığının Muhafazakar Parti açısından ne kadar kötü olduğunu anlamak için bu daha başlangıç. Kamuoyu yoklamaları, Muhafazakar Parti´ye desteğin büyük oranda azaldığını gösteriyor. ComRes´in son anketine göre partinin oy oranı yüzde 23. Bu bir gösterge olabilir ama oyların daha da düşmemesi için hiçbir neden yok.

Paskalya tatili için sokakta olan Muhafazakar Partili milletvekilleri seçimleri ?cehennemden kurtuluş? olarak niteliyor. Ofis dışındayken Başbakanın kendisi de aynı söylemi parlatıyor. Maidenhead seçim bölgesinde dün yapılan 10 mil koşusunda güzergah görevlisi olan May, fırsatını bulup da herhangi bir seçmenin kapısını çaldıysa, görüşmenin nasıl geçtiğini bilmek ilginç olurdu.

Gelecek ay yapılacak yerel seçimler ve Avrupa Parlamentosu seçimleri partinin sorunlarının en küçüğü. Brexit başarısızlığıysa tarihin yeni bir yöne evirildiği noktalardan biri.

Durum ciddiyetini hala koruyor. Çünkü birçok insan hala Avrupa Birliği´nden (AB) ayrılacağımızı düşünüyor. Şu ana kadar Muhafazakarlara duyulan öfke, Brexit´in gecikmesinden kaynaklı. Bu öfke, öngörülebilir gelecekte AB´den ayrılmanın olasılık dışı olduğunu daha fazla insanın fark etmesiyle nelerin yaşanacağını önceden gösteriyor. Nigel Farage siyaseti bir süre domine edebilir.

Peki, başbakanın planı ne? Bu plan genellikte bir sonraki hafta ofiste kalmak olur. Ancak bunun yeirne Galler dağlarında kocası Philip ile yürüyen başbakanın, burada geleceğe dair stratejik düşünmek için zamanı olacak.

Başbakan 2 yıl önce Snowdonia´dayken, genel seçime gitme kararı aldı. O dönem seçim mantıklı gelse de sonuca bakıldığında, bu kötü bir fikirdi. Korkunç bir seçim kampanyası ve manifestosu da yapılan yanlışlar arasındaydı.

Bu hafta da başbakanlığının sonunu ve bunu nasıl en iyi şekilde sonuçlandırabileceğini düşünme fırsatı buldu. Önemli olan tek meselenin bizi AB´den çıkarmak olduğunu biliyor. Başarılı olursa işini kaybedecek; başarısız olursa da işini kaybedecek ve adını tarihe ?hayal kırıklığı? olarak yazdıracak.

Analizin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER