Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

The New Arab: Mısır, Türk gemilerine Libya'dan saldırmak için deniz komando gücü kuruyor

The New Arab sitesinde bugün çıkan bir haberde, “Mısır, Türk gemilerine Libya’dan saldırmak için donanma komando gücü kuruyor” denildi.

The New Arab: Mısır, Türk gemilerine Libya

The New Arab sitesinde bugün çıkan bir haberde, “Mısır, Türk gemilerine Libya'dan saldırmak için donanma komando gücü kuruyor” denildi.

Libya'da BM'nin tanıdığı ve Türkiye'nin de destek verdiği Başbakan Serrac liderliğindeki Ulusal Uzlaşma Hükümeti güçleri ile bazı Arap ve Avrupa ülkelerinin destek sağladığı Hafter güçleri arasında çatışmalar sürerken, The New Arab sitesi, gündemi değiştirecek bir habere imza attı.

The New Arab sitesi, Türkiye'nin Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ne yaptığı destekten rahatsız olan Mısır'ın, Libya kıyılarındaki Türk donanma gemilerine karşı operasyonlar yürütmek için haydut Hafter'e sadık bir dizi Libyalı savaşçıyı yetiştirdiğini yazdı.

“Mısır, Türk gemilerine Libya'da saldırmak için donanma komando gücü kuruyor” denilen haberde; Kahire'nin, BM tarafından kabul görmüş Ulusal Uzlaşı Hükümeti güçlerine yapılan yardımı engellemek için Hafter'in militanlarıyla birlikte yeni bir donanma komanda gücünün kurulması için çalışmalara başladığı belirtildi.

Haber sitesi, Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter'in kuvvetleri daha önce Libya kıyılarındaki Türk gemilerine saldırmaya söz verdiğini dikkat çekti.

Öte yandan, geçen hafta BAE tarafından desteklenen 50 savaşçıdan oluşan bir kuvvetin Hafter saflarında savaşmak için Doğu Libya'ya döndüğünü yazan The New Arab sitesi,  Abu Dabi yönetiminin, Mısır deniz subayları tarafından denetlenecek bir teknenin de Hafter güçlerine verileceğini öne sürdü.

Hafter'in en büyük destekçisi ülkelerin BAE, Mısır, Suudi Arabistan ve Fransa olduğu biliniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER