Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

The Times yazdı: Uzun sürmez, Türkiye, ABD üslerine rağmen girecek

Ankara´nın kendi güvenliği açısından terör örgütünü, Washington tarafından desteklense de güney sınırlarından uzaklaştırmak istediğini yazan The Times, ABD ile silahlı bir çatışmayı tetiklemek istemeyen Türkiye´nin saldırıyı erteleyerek kontrol edebileceğ

The Times yazdı: Uzun sürmez, Türkiye, ABD üslerine rağmen girecek

İngiliz Times gazetesi, Ankara´nın terör örgütü PKK´nın diğer kolu DSG´nin, Washington tarafından desteklense de güney sınırlarından uzaklaştırmak istediğini belirtti. 

Türkiye´ninse DSG´yi terör örgütü olarak gördüğü ve sadece ÖSO´yu desteklediği belirtilen yazıda, DSG´nin ise Ankara´ya göre sadece PKK´nın bir uzantısı olduğu, uzun yıllardır Türkiye´nin güvenliği için tehdit oluşturduğu ve hem ABD hem de Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütlerinin listesine alındığı ifade edildi. 

Makaleye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Pazar günü DSG´yi Türkiye´nin güney sınırlarından uzaklaştırmak için Suriye´nin kuzeyinde operasyon yapılacağını, kurtarılan bölgeninse ÖSO´nun kontrolüne bırakılacağını duyurdu.

Bu durumda ciddi bir sorunun ortaya çıktığı, bölgede Amerikan askeri üsleri bulunduğu için operasyonun iki NATO müttefikini birbirine karşı getireceği kaydedilen yazıda, yoğun diplomasi sürecinin Ankara´nın planladığı saldırıyı şimdilik geciktirdiğini fakat bunun uzun sürmeyeceği ifade edildi.

Diplomatik kaynaklara atıfta bulunan İngiliz gazete, Erdoğan´ın DSG´nin Türkiye sınırlarındaki varlığını ´yok edilmesi gereken güvenlik tehdidi´ olarak gördüğünü yazdı. 

Diyaloğu devem ettirmek isteyen Washington´un da Türkiye destekli DSG´nin kontrolündeki alanda birkaç kilometre derinliğinde küçük bir ?güvenli bölgeye´ razı geliyor gibi göründüğüne değinilen yazıda, ancak Türkiye´nin birçok kez, birçok DSG militanının kaldığı ve Türk karşıtı duyguların güçlü olduğu kentleri de dâhil eden daha geniş bir bölge istediğini açıkladığı kaydedildi. 

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER