Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TGC: Bilgiyi ‘iktidar ne der’ kaygısıyla saklamak gazetecilik değildir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ana akım medyada saatlerce haber olamamasını eleştirdi.

TGC: Bilgiyi ‘iktidar ne der’ kaygısıyla saklamak gazetecilik değildir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ana akım medyada saatlerce haber olamamasını eleştirdi. Yaşananları 'oto sansür' olarak niteleyen TGC, yapılanların Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı olduğunu ifade etti.

TGC, istifa haberini teyit edilmesine rağmen saatlerce vermeyen medya kuruluşlarını "halktan gerçekleri gizlememeye" davet etti. 

Cemiyet tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"Basında oto sansür tarihi açısından 8 Kasım 2020 Pazar günü çok talihsiz bir gün yaşanmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 8 Kasım 2020 Pazar akşamı resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir mektup yayınlayarak istifa etmesi, kendilerini 'merkez medya' olarak niteleyen televizyon kanalları ve gazetelerde haber olarak yer bulamamıştır.

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapan yöneticiler Bakan Albayrak’ın istifa mektubuyla ilgili bilgiyi yurttaşlara iletmekten kaçınmışlardır. Muhabirleri bu istifayı doğrulayan bilgiyi kendilerine ulaştırsa da gerçeği halka paylaşmamayı tercih etmişlerdir. Oto sansür uygulayarak Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davranmışlardır.

Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nin Gazetecinin Temel Görevleri bölümünün D maddesine göre 'Gazeteci; halkın bilgi edinme hakkı uyarınca, haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüğünü kullanırken kendi açısından sonuçları ne olursa olsun, gerçekleri çarpıtmadan aktarmak zorundadır.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER