Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Terör yargılanmayacak!

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden ‘beklenen’ Mavi Marmara kararı

Terör yargılanmayacak!

Uluslararası Ceza Mahkemesi, 10 vatandaşımızın şehit edildiği Mavi Marmara gemisiyle ilgili savcılığın aldığı “İsrail’i yargılamama kararına” karşı yapılan itirazı reddetti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Fatou Bensouda, 2019’un Aralık ayında soruşturma dosyasını, “soruşturma açmak için bir dayanak (!) olmadığı” gerekçesiyle üçüncü defa geri çevirmişti. ICM hâkimleri, Bensouda’nın kararının yeniden değerlendirilmesi için Mavi Marmara gemisinin kayıtlı olduğu ve konuyu Lahey’e taşıyan Komor Adaları’nın yaptığı talebi reddettiklerini duyurdu. Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, terörist İsrail işgal güçleri tarafından 31 Mayıs 2010’da düzenlenen hain saldırıda 10 kişi şehid edilmiş, 50’yi aşkın kişi de yaralanmıştı.

Mavi Marmara avukatları tarafından temyiz dairesine taşındı

UCM Savcılığı, 6 Kasım 2014’te yoğunluk gerekçesiyle Mavi Marmara ile ilgili yargılamayı yapamayacağına karar verdi. Mavi Marmara avukatlarının bu karara itiraz etmeleri üzerine 15 Temmuz 2015’te ön inceleme dairesi, savcılığın, “soruşturma açmama kararı”nı tekrar gözden geçirmesini istedi. Savcılık 30 Kasım 2017’de ikinci defa soruşturma açmayı reddetti ve bu karar da yine Mavi Marmara avukatları tarafından temyiz dairesine taşındı. Temyiz dairesi, 15 Kasım 2018’de, savcılığın ikinci defa verdiği “soruşturma açmama kararının yanlış olduğuna ve tekrar gözden geçirilmesine” hükmetti.



Anahtar Kelimeler: Terör yargılanmayacak!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER