Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Temel Karamollaoğlu: Hükûmetin S-400 tavrını doğru buluyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye´nin S-400 alımına ilişkin, "Kendimizi koruyacaksak, böyle bir yeni sisteme ihtiyaç var." dedi.

Temel Karamollaoğlu: Hükûmetin S-400 tavrını doğru buluyorum

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında, tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek, bu ayın bereketinden herkesin faydalanması temennisinde bulundu. İslam aleminin felaketlerle karşı karşıya olduğunu belirten Karamollaoğlu, "İşte burnumuzun dibinde Suriye, Yemen. Libya ve Mısır son zamanlarda farklı problemlerle karşı karşıya." diye konuştu.

BENZER YAKLAŞIMLARA İHTİYAÇ VAR

Karamollaoğlu, Samsun´daki 19 Mayıs kutlamalarına değinerek, "Uzun süredir gerek iktidara gerekse Sayın Cumhurbaşkanı´na Türkiye´deki kutuplaşmayı azaltmalarını tavsiye ettik. Bunun yanı sıra bütün muhalefeti bir araya getirmelerini ve bir masa etrafında toplamaları çağrısında bulunduk. Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs kutlamalarında Samsun´da bir adım atıldı. Türkiye´nin kutuplaşma ve kamplaşma atmosferinden çıkması benzer yaklaşımların ortaya konulmasını gerektirmektedir. Cumhurbaşkanı´nın liderleri Samsun´a davet etmesi müspet bir gösterge. Biz bu göstergenin arkasının gelmesini bekliyoruz. Başka benzer yaklaşımlara ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan insanları bir araya getirebilmeli. Birbirimizle kavga etmek için değil, birbirimizi tenkit etmek için değil, birbirimizi anlamaya çalışmak için bir araya gelmeliyiz. Türkiye´nin buna çok ihtiyacı var. Bundan 100 yıl önce ülkemizin zor günlerinde ayrıştırmaya yer verilmeden millet olarak bütün olmayı başardık. Umarız ki 19 Mayıs 1919´un temsil ettiği mana bundan sonra daha iyi anlaşılır. Ülkenin yarısı farklı kanaatlere sahip oldukları için hain, zillet vs gibi ithamlara maruz kalmaz. Ülkemizde kutuplaşmanın yerini kucaklaşma alır." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ İKTİDAR-MUHALEFET İLİŞKİSİNE IŞIK TUTARSA ÜMİTLERİMİZ ARTAR

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı ile 23 Haziran´da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin, gerginlik içinde geçmemesini temenni ettiklerini belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Gerekçesini yazamadıkları bir kararı ilan eden Yüksek Seçim Kurulu hala gerekçeli kararı açıklayamadı. Bunu geçiştirmeleri kanaatimizce doğru bir karar vermediklerinin göstergesi. Biz adayımızla seçime gittiğimizi duyurduk ve şimdi de aynı şekilde devam edeceğiz. İsterse bize mensup olsun bazı kişilerin abartarak konuyu gündeme getirmelerini doğru bulmadığımı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştum. Eğer İstanbul seçimlerini huzur içinde yapabilirsek, İstanbul seçimleri bundan sonraki iktidar muhalefet ilişkisine ışık tutacak mahiyette bir hava ortaya koyarsa, emin olun geleceğe ait ümitlerimiz artar kanaatindeyim."

İRAN´A YAPILAN SALDIRI TÜRKİYE´YE YAPILMIŞ OLUR

Karamollaoğlu, Amerika´nın diğer ülkeler üzerindeki tavrına ve Akdeniz´de yaşanan gelişmelere işaret ederek, "Akdeniz´e 2 tane uçak gemisi geldi. Ne oluyor Akdeniz´de? Gördüğümüz kadarıyla bir şey yok. Bir doğal gaz paylaşımı var ama 2 tane uçak gemisinin gelmesini gerektiriyor mu? Basra Körfezi´ne bir uçak gemisi daha geldi. Yani Ortadoğu´ya bir çıkarma yapılacakmış intiba doğuruluyor." diye konuştu.

Hedefte öncelikle İran´ın olduğuna değinen Karamollaoğlu, "İran´a yapılan bir saldırı, aynı zamanda bilin ki Türkiye´ye yapılan bir saldırının ilk adımı olur. Böyle bir işe ABD´nin girişebileceğini tahmin etmiyorum. Sadece tehdit ediyor ama Akdeniz´de çıkarma doğrudan bizi tehdit ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

S-400´E İHTİYACIMIZ VAR

Karamollaoğlu, Türkiye´nin bölgesini tehdit eden unsurlara karşı adım atması gerektiğini vurgulayarak, "Hükümetin, S400´ler ile ilgili tavrını doğru buluyorum. Eğer bize bugüne kadar dost kabul ettiğimiz ülkelerden bir saldırı meydana geldiği takdirde kendimizi koruyacaksak, böyle bir yeni sisteme ihtiyaç var. Ne kadar baskı yapılırsa yapılsın, inşallah burada bir vazgeçme ya da gevşeme meydana gelmez." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER