Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: ERBAKAN HOCA NE KANDI, NE KANDIRDI, NE DE KANDIRILDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün akşam Ankara´da düzenlenen "İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan" temasıyla düzenlenen anma programında konuştu. Karamollaoğlu burada yaptığı konuşmada "Erbakan Hoca ne kandı,

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: ERBAKAN HOCA NE KANDI, NE KANDIRDI, NE DE KANDIRILDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, vefatınnın 7. senei devriyesi münasebetiyle "İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan"temasıyla Ankara´da düzenlenen anma programında konuştu. Karamollaoğlu programda yaptığı konuşmada "Erbakan Hoca yol açan, çığır açan bir liderdi. İlim adamı olarak çığır açtı. Devlet adamı olarak çığır açtı. İnandığı yolda tavizsiz duruşuyla çığır açtı. Erbakan Hoca ne kandı, ne kandırdı, ne de kandırıldı" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCA ÇIĞIR AÇAN BİR LİDERDİ

Karamollaoğlu şöyle konuştu:

"Bugün Erbakan Hocamızı anmak üzere Ankara´da MEB Şûra Salonu´nda bir anma programı düzenledik.Bir söz vardır, ?Ya bir yol bulacaksınız. Ya da bir yol çacaksınız.?Erbakan Hoca yol açan, çığır açan bir liderdi. İlim adamı olarak çığır açtı. Devlet adamı olarak çığır açtı. İnandığı yolda tavizsiz duruşuyla çığır açtı.Erbakan Hoca ne kandı, ne kandırdı, ne de kandırıldı.

Hep hakkın ve hakikatin peşinden gitti. Kendisi bedel ödedi ama ülkesine ve insanına asla bedel ödetmedi. Sadece bu ülkeye değil bütün İslam alemine ve hatta bütün insanlığa gidilmesi gereken gereken yönü ve yolu gösterdi. Biz inanıyoruz ki, Necmettin Erbakan 7 yıl değil üzerinden 70 yıl geçse de hatırlanmaya, mazlumların yolunu aydınlatmaya devam edecektir."

ERBAKAN HOCA ADALETLE MUAMELE ETTİ

Bu yıl Erbakan Hocamızı anma programının ana teması, ?AHLAK, ADALET, BARIŞ? olarak belirlendi. Peki nedir Ahlak? Nedir Adalet? Nedir Barış?Bugün dünyamızda 7.5 milyar insan insan yaşıyor. Her gece 1 milyar insan aç yatıyor. Her 6 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor.1.5 milyan insan günlük 1 doların altında bir gelirle hayata tutunmaya çalışıyor. İşte bizim için Ahlak, komşusu açken tok yatmamaktır.Adalet kainatın ruhudur. Adaletin tesis edilmediği hiçbir düzenin ayakta kalması mümkün değildir.Erbakan hocamız adaleti hayatının ana umdelerinden birisi olarak gördü. Adam kayırmacılık yapmadı, işi ehline verdi, liyakatı esas aldı.Kendi görüşünden olsun olmasın herkese eşit mesafede yaklaştı. Kendisine kin beseleyenlere, düşmanlık edenlere, iftira atanlara dahi adaletle muamele etti. Bugün bizim de en önemli görevimiz, adaletsizliği ortadan kaldırmaktır. Adalete olan güveni yeniden tesis etmektir.

İslam, silm kökünden gelir, bu selam demektir. Selamın ise manası barıştır. Selamete ulaşmak; barışa, huzura, sükûnete ulaşmak demektir.Bu itibarla cihad, savaş değildir savaşa giden yolları kapatmaktır.Erbakan hocamızın, hayatı boyunca verdiği mücadele bunun içindi. Bizim bütün amacımız da yer yüzünde barışı tesis etmek ve ?Yeni Bir Dünyayı´´ kurmaktır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER