Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TEMA, Cengiz Holding’in 500 bin liralık fidan bağışını reddetti

TEMA tarafından Cengiz Holding'in 50 bin fidanlık yani 500 bin TL'lik bağışının iade edildiği öğrenildi.

TEMA, Cengiz Holding’in 500 bin liralık fidan bağışını reddetti

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, (TEMA) Türkiye’deki orman yangınlarıyla nedeniyle başlattığı fidan kampanyasında çevreye verdiği zararlarla ismini duyuran Cengiz Holding‘in bağışını reddetti.

Geçen hafta başlatılan bağış kampanyasına çok sayıda kişi destek olmuştu.

500 bin TL’lik bağış kabul edilmedi

DW Türkçe‘de yer alan habere göre, TEMA’ya bireysel bağışların yanında kurumsal bağışlar da alınırken, kurum bazı şirketlerin bağışlarını geri çevirdi. Bu kurumlar biri olan Cengiz Holding’in 50 bin fidanlık yani 500 bin TL’lik bağışı TEMA tarafından iade edildi.

Bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya verdiği etkinin dikkate alındığını kaydeden TEMA, ticari sır gerekçesiyle de bağışını reddettikleri şirketin ismini açıklamadı.

Cengiz Holding’in icraatları

Çevreye verdiği zararlarla adından sıkça söz ettiren Cengiz Holding’in hayata geçirdiği ve geçirmek istediği bazı projeler şöyle:

Holding, İstanbul’un ekolojisine ciddi zararlar veren İstanbul 3. Havalimanı projesinin ihalesini Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon ile beraber alan şirketlerden biri.
Holding, Artvin Cerattepe‘de 2016’da maden arama ve çıkarma çalışmalarına başladı. Maden arama çalışmaları için holdinge yeni ruhsatlar verildi.


Cengiz Holding, Kazdağları‘nda yıllardır arama faaliyetleri sürdüren Truva Bakır İşletmeleri A.Ş maden işletmesini, Liberty Gold ve Teck Resorurces’dan satın aldı. Alamos Gold‘un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik, Kazdağları’nda 2019 yılında biten inşaat ruhsatının yenilenmemesinden dolayı bölgedeki çalışmalarına son vermişti.


Holding, Rize İyidere’de İyidere Lojistik Liman Projesi‘nin yapımını üstlenmiş, projeye taş temin etmek için İkizdere’de taş ocağı yapımına başlamıştı. İkizderelilerin taş ocağına karşı mücadelesi 100 günü aşkın süredir sürüyor.


Holding, Çanakkale Bayramiç’te faaliyete geçirilmek istenen Halilağa Bakır Madeni Projesi‘ni yapmak için de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ardından İçişleri Bakanlığı’nın da milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı.


Holding, bunların yanında Akkuyu Nükleer Santral Limanı, Ordu-Giresun Havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Ankara Hızlı Tren Garı, Hüseyin Avni Paşa Korusu gibi birçok projenin yapım işlerinde de yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER