Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Teksas sınırında “Türk istilası”

ABD’de son iki ayda bine yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Meksika sınırından yasadışı yollarla ülkeye giriş yaparken yakalandı.

Teksas sınırında “Türk istilası”

Teksas, ABD’nin Kaliforiya’dan sonra en kalabalık eyaleti. Sınır Muhafız Müdürü’nün kamuoyuyla paylaştığı veriler de bu açıdan oldukça önemli. Chavez’in paylaştığı veriler son yıllarda ABD’ye kaçak yolla giriş yapmak isteyen TC vatandaşlarındaki dramatik artışı gözler önüne serdi. 2021 yılında 1409 Türk vatandaşı ABD’ye kaçak yollarla giriş yaparken yakalandı. Bunların 957’si Ekim ayından sonra yakalananlardan oluşuyor. 2020 yılında ise 1300 TC vatandaşı ABD sınırında yakalanmıştı.

2021 yılında ABD’ye kaçak olarak girmeye çalışanlar arasında ilk sırada Hindistan vatandaşları yer aldı. 2588 Hintli ABD Sınır Muhafaza Ekipleri’nce yakalandı. Bu sayı 2020 yılında 1468 idi.

2020 yılında ise 1738 Çinli, kaçak yollarla ABD’ye giriş yapmaya çalışırken yakalanmıştı. Bu sayı 2020 yılında kaçak göçmenler arasında Çinliler’i ilk sıraya yerleştirmişti. 2021 yılında ise bu sayı 450’ye kadar indi.

Gloria Chavez’in “Türk İstilası” başlığıyla duyurduğu veriler, son iki ayda daha önce ABD sınırında görülmemiş bir yoğunlukta aynı milletten göçmenin yakalanmasının ardından geldi. Son iki ayda 1000’e yakın Türk vatandaşının sınırda yakalanması, Türkler’in yeni yılda ABD’ye kaçak girmeye çalışan Hintliler’i geride bırakabileceği şeklinde yorumlandı.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin 2021 yılı raporuna göre 4989 Türk vatandaşı yasadışı yollarla ülkeye giriş yaptıktan sonra göçmenlik başvurusunda bulundu. Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin 2020 yılı raporunda ise bu sayı 2580 idi.

Kanada sınırından girmeye çalışan Türklerin sayısı 95

2021 yılında ABD’ye Kanada sınırından yasadışı olarak girmeye çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı ise 95. Yılın ilk aylarında bu yolu tercih eden Türkler’in yasadışı şekilde ABD’ye giriş yaptıklarını tespit eden Kanada hükümeti, Türkiye’deki vize başvuru şartlarını zorlaştırmıştı. Bunun ardından ABD’ye giriş yapmak isteyen Türkler için en iyi güzergâh Meksika sınırı olarak öne çıktı. Meksika’nın ABD ile sınırı 5000 kilometreden uzun. Bu yüzden ABD’ye giriş yapmak isteyen kaçak göçmenlerin en gözde rotası Meksika sınırı oluyor. 

İltica gerekçeleri: “FETÖ üyesiyim”, “kan davasından kaçıyorum”

ABD’ye kaçak girişi organize eden Meksika’da irili ufaklı pek çok kartel bulunuyor. Yasadışı yollarla ABD’ye girmek isteyen Türkler’in son dönemde artan sayısı bu kartellerin Türk vatandaşlarına özel imkânlar sunmasına sebep oluyor. 3000 dolarla 10.000 dolar arasında değişen paket hizmetleri sunan karteller, 10.000 dolarlık paketi alan bir Türk’ün uçak biletinden vize işlemlerine değin, ABD’ye giriş yapıncaya kadarki tüm işlemlerini üstleniyor.

ABD’de sınırı yasadışı yollarla geçtikten sonra iltica başvurusu yapılabiliyor. Türkler arasında bu şekilde sınırı geçtikten sonra teslim olup mülteci statüsü almak için “FETÖ üyesi” olduğunu beyan etmek, kız kaçırdığı için öldürüleceğini söylemek ya da kan davasından kaçtığını belirtmek en çok başvurulan gerekçeler. 

(Fox News)

 

Kaynak. serbestiyet.com



Anahtar Kelimeler: Teksas sınırında istilası”

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER