Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tehlike köpekleri başıboş bırakanlar para cezasına çarptırıldı

1964 kişi ile Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası uygulandı.

Tehlike köpekleri başıboş bırakanlar para cezasına çarptırıldı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla 2020'de emniyet ve jandarma bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimleri 2 bin 500 personel ve 205 araçla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu birimlerin, çevre ve hayvanlara yönelik işlenen suçlarla daha etkin mücadele edebilmesi amacıyla Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulaması da faaliyete geçirildi.

HAYDİ mobil uygulamasıyla hayvanların korunmasına yönelik bildirimlerin yanı sıra tehlike arz eden hayvan türlerine yönelik ihbarlar kolaylıkla yapılabiliyor. 177 bin 700 kişi tarafından cep telefonlarına yüklenen uygulama üzerinden 30 bin 82 ihbar yapıldı.

Ülke genelinde jandarma ve emniyete bağlı HAYDİ timlerince 2 bin 602 olaya müdahale edildi, 2 bin 577 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

TEHLİKELİ IRKLAR SEBEBİYLE CEZA

Hayvanları tehlike oluşturabilecek şekilde serbest bırakan 1740 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bunun yanı sıra tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız ve maskesiz gezdiren 1964 kişiye idari para cezası uygulandı.

Ayrıca Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası verildi, 401 tehlike arz eden hayvan barınaklara teslim edildi.

PITBULL SAHİPLERİNE 14 OCAK'A KADAR SÜRE

Tarım ve Orman Bakanlığınca tehlike arz eden köpek türleri Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Bransilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully olarak belirlenmişti. Bu köpek türlerine sahip kişilerin hayvanlarını kısırlaştırıp kayıt altına aldırmaları için 14 Ocak 2022'ye kadar süre verilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER