Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TBMM'de 4 partiden yaptırımla ilgili ortak bildiri: Reddediyoruz

Meclis'te grubu bulunan 5 siyasi partiden 4'ü ABD'nin yaptırım kararını reddetti. Ortak bildiride "ABD'yi bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmeye" davet etti.

TBMM

 TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti, ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili ortak bildiri yayımladı. 

TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzasıyla yapılan ortak açıklamayla, ABD'nin Türkiye'ye karşı açıkladığı yaptırım kararı reddedildi. Hazırlanan ortak bildiri TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

İLİŞKİLERİMİZE DE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAĞI AÇIKTIR

Yaptırım kararınının reddedildiği ve Türkiye'nin geri adım atacak bir ülke olmadığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

"ABD'nin attığı bu yanlış adım müttefiklik ruhuyla bağdaşmaz. Karşılıklı saygı temelinde ileri götürülmesi gereken ilişkilerimize de bir fayda sağlamayacağı açıktır. 

Türkiye, dış politikasında barış ve istikrara katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapan bir ülkedir. NATO'nun saygın ve vazgeçilmez müttefikleri arasında yer almaktadır."

BU TAVIR, NATO'NUN MÜTTEFİKLİK RUHUNA AYKIRIDIR

ABD'nin kararının NATO'nun müttefiklik ruhuna aykırı olduğu bir kez daha hatırlatıldı:

Advertisement"Çıkar gruplarının dar görüşlü ve hasmane ajandalarının Türkiye-ABD ilişkilerini rehin almasına müsaade edilmemelidir. Türkiye'yi dışlayan bir bakış açısının dünya barışına katkı sunması mümkün değildir. Bu tavır, NATO'nun müttefiklik ruhuna aykırıdır. Bu nedenlerle, ABD'yi bu vahim yanlıştan bir an evvel geri dönmeye davet ediyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER