Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TBMM´de özel oturum

FETÖ´nün 15 Temmuz 2016´daki darbe girişiminin 3´üncü yıldönümü nedeniyle TBMM özel oturumla toplandı.

TBMM´de özel oturum

Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanan Genel Kurul´da, Meclis´te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine 10´ar dakika, grubu bulunmayan partilerin temsilcilerine 3´er dakika söz verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da özel oturumu Genel Kurul´dan izledi. 

TBMM Genel Kurulunda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel oturum gerçekleştirildi. FETÖ´nün 15 Temmuz 2016´daki darbe girişiminin 3´üncü yıl dönümü nedeniyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop Başkanlığı´nda toplanan Genel Kurul´da, Meclis´te grubu bulanan siyasi partilerin temsilcileri 10´ar dakika, grubu bulunmayan partilerin temsilcilerine 3´er dakika söz verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da özel oturumu genel kuruldan izledi. Oturumda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ?Terör örgütü FETÖ, her kılığa girebilen, her kisveyle görünebilen bir istihbarat ve cinayet çetesidir. Bu örgütün girmeyi en çok sevdiği kılık ise, masum, mazlum ve sade vatandaş görüntüsüdür. Bu terör örgütüne karşı hukuk içinde kalarak, fakat diğer taraftan da bu örgütün her kisveye girebilen yapısını unutmadan mücadele etmeli ve bu mücadeleyi el birliğiyle yürütmeyi sürdürmeliyiz? dedi.

 

 

 

?MECLİSTE TOPLANMAMIZ BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR?

Şentop, Türkiye´ye yönelik en kirli tertiplerden birisi olarak tarihe geçen, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin 3´üncü yıl dönümünü idrak etmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, ?15 Temmuz, Türkiye´ye ve milletimize yönelik en büyük suikastları ihtiva eden menhus darbe geleneğinin son ve en kanlı halkasıdır. Planlayıcılarını, uygulayıcılarını ve gayesini çok iyi bildiğimiz 15 Temmuz darbe girişimi, ait olduğu geleneğin diğer örnekleri gibi doğrudan doğruya milletimizi ve istiklal-i tam idealimizi hedef almıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde istiklâl azmine ve milli iradeye dayanan bu yüce ve Gazi Mecliste toplanmamız büyük önem taşımaktadır? ifadelerini kullandı.

 

ÖLECEKSEK BU ÇATI ALTINDA ÖLELİM

Özel oturumda grup başkan vekilleri 10 dakika genel kurula hitap etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ?Bu aziz milletin evlatları 15 Temmuz´da ?önce vatan´ diyerek canı pahasına vatanını savunmuştur. Darbeyi çıplak elleriyle durdurmuştur? dedi. Ankara´da bulunan CHP ve diğer partilerden milletvekillerinin, 15 Temmuz´da TBMM´ye gelerek, ?Öleceksek bu çatı altında ölelim? dediğini, Meclisin demokrasiye sahip çıktığını anımsatan CHP Grup Başkanvekili Engin  Özkoç, çünkü bu Meclisin, bu vatanın herkesin olduğunu söyledi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akça ise özel oturumda yaptığı konuşmada, ?FETÖ´nün siyasi kurumlar içindeki ayakları hâlâ açıklığa kavuşturulamamıştır? dedi.

 

 

 

HALKIMIZ BÜYÜK BEDEL ÖDEDİ

TBMM´deki özel oturumda Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da bir konuşma yaptı. ?Sokakların direnişinden yani ?Sokağın 15 Temmuz´u?ndan geliyorum? diyerek sözlerine başlayan İslam, ?Mahalle Muhtarım Şehit Mete Sertbaş´ı ve bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. 15 Temmuz gecesi birlikte direnirken yaralananlara Allah´tan şifa diliyorum. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve halkımızın büyük bedel ödediği, göz göre göre gelen bu musibetin bir daha yaşanmaması için nedenleri üzerine uzun uzun düşünmemiz ve dersimizi bir daha hiç unutmayacak şekilde almamız gerekiyor? dedi.

 

FETÖ´NÜN SİYASİ AYAĞI ORTAYA ÇIKARILMALI

İslam şöyle devam etti: ?Bizler açısından eksik kalan ve anlamlandırılması güç olan nokta bu darbe yapılanmasının yani FETÖ´nün siyasi ayağının ortaya çıkartılması hususunda darbenin doğrudan muhataplarının duyduğu anlaşılması zor isteksizliktir. Eksik kalan ve anlaşılmaz olan bir diğer nokta da OHAL uygulamaları ve KHK´ların yol açtığı hukuksuzluk ve bunun toplumsal trajediye dönüşen sonuçlarıdır. 140 bin KHK´lının yetmiş kişi kendi hayatını sonlandırdı. Bu 140 bin KHK´lının 55 bini cezaevlerinde yatıyor. Hastalar raporlarına rağmen, hamile kadınlar, lohusalar ve anneler yasanın amir hükmüne rağmen tahliye edilmiyor. 800´den fazla bebek anneleriyle beraber işlemedikleri suçların infazına katlanıyor. 15 Temmuz darbesi gerçek suçlularının cezalandırılmasını istiyoruz!?

 

TBMM´DE ?15 TEMMUZ´ ANMA TÖRENİ

Özel oturum öncesi FETÖ´nün 15 Temmuz 2016´daki darbe girişiminin 3´üncü yıl dönümü nedeniyle TBMM´de, ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni´ gerçekleşti. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Şentop ve beraberindeki katılımcılar ilk olarak Meclis´te bombalanan alana karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim okundu.



Anahtar Kelimeler: TBMM özel oturum

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER