Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Seçimler artık hep zamanında yapılır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim tartışmaları ile ilgili konuşurken, "Bence sadece 2023 değil, seçimler artık hep zamanında yapılır" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Seçimler artık hep zamanında yapılır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan son dakika açıklamaları geldi. Şentop, Enis Berberoğlu'yla ilgili AYM kararı ve erken seçim hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Enis Berberoğlu hakkında AYM kararının değerlendiren Şentop "Bizim baktığımız kesin hükmün varlığıyla ilgili yeni bir karar çıktığında şüphesiz değerlendireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nde kanunlara göre davranılmaktadır. İfade hürriyeti vardır. Sonuç itibarıyla Anayasa iç tüzük ve kanunlara göre bakıp karar vermek durumundayız. Ancak kesin hüküm verildiğinde değerlendirme yapılır." dedi.

"KARARIN GECİKTİĞİ DOĞRU"

AYM kararının geciktiği konusunda bir soruya da cevap veren Şentop, "Anayasa Mahkemesi'nin kararının geciktiği konusu doğrudur. Daha hızlı ve kısa zamanda karar vermesini sağlayacak düzenlemeler gerçekleştirilebilir. Yaklaşık iki yıl geçti. Yargıtay'ın kararı bir kararsa AYM'nin kararı da bir karardır. Buna göre değerlendirilir." ifadelerini kullandı.

"ÖNCEKİ DÖNEMİN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN BİRİ"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop muhalefetin gündeme getirdiği erken seçim tartışması hakkında da açıklamalarda bulundu. Şentop, 'Erken seçim tartışmaları hakkında daha önce daha kolay karar verilebiliyordu. Bu hükümet sistemi değişikliğinin en önemli sebeplerinden biri de Türkiye'de sık sık seçim yapılmasıydı. Ya Cumhurbaşkanı bir karar alabilir ya da TBMM karar alabilir. 360'ın üzerinde bir sayı gerekir.' dedi.

Şentop ayrıca "Erken seçim kararı almanın çok çok zor olduğu kanaatindeyim. Erken seçim konusu, önceki sistemin bazı kötü alışkanlıklarıdır. Bu sistemde bu anlamda bir adım atabilmek zorlaştırılmıştır. Bu sistemin bir özelliğidir bu. Türkiye'de bundan sonra seçim zamanında yapılır." diye ekledi.

BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarıyla ilgili şu sözleri kullanmıştı:

"CHP Genel Başkanı'nın seçim talebi sipariştir. Ne oldu da birden seçim istedin? Sana kimler ne söyledi, neyi vaat ettiler? Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Osman Kavala'ya olan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak?

Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER