Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tarımda zehir yemeye devam ediyoruz, GDO´lu üç yemin daha ithalatı onaylandı!

Biyogüvenlik Kurulu, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) hakkında yeni bir karar alarak, iki mısır ve bir soya geninin daha yem amaçlı ithalatına ilişkin başvuruyu onayladı.

Tarımda zehir yemeye devam ediyoruz, GDO´lu üç yemin daha ithalatı onaylandı!

Soner Yalçın, Sözcü gazetesinin yaptığı söyleşide Türkiye´de tarımın bittiğini  GDO´lu ürünlerin ithalatının serbest bırakılması ile zehir tacirlerine fırsat verildiğini idida etti.

Sözcü´deki söyleşide Yalçın  "Gıdalar korku kaynağına dönüştürüldü! Hekimler, uzmanlar yazıyor, konuşuyor, uyarıyor: ?Aman şunları yemeyin! Aman bunları içmeyin!? Dedikleri doğru ama konuyu ?gıda sağlığına? sıkıştırıp bırakıyorlar. Bu ?çağdaş esarete? sebep olanlar görmezden geliniyor, gizli amaçları üzerinde durulmuyor. Eksik olan bu. İşte Saklı Seçilmişler kitabı bu ihtiyacı gidermek için yazıldı. Kimyasal yiyecekler-içecekler insan sağlığı için tehlikeli zehir ise niye satılıyor? Demek meselenin gizlenen sırrı var! Bakın çevrenize; kısırlık ve kanser ne kadar arttı. Şeker hastalığı inanılmaz boyutlarda. Bu rahatsızlıkların sebebi yediklerimiz, içtiklerimiz. Mesele sadece sağlık değil; bunun ekonomik-politik yönü var! Bu zehir düzenini kimler, nasıl kurdu? Beslenmenin-gıdanın ekonomik politiği üzerinde kimse durmuyor. Dedim ki içimden; ?İnsanların kafasını aydınlatacak, gıda terörünün arkasındaki karanlık isimleri ve politikaları ortaya çıkaracak kitap yazmalıyım.? ?Saklı Seçilmişler? böyle doğdu?" dedi.

Son günlerde Biyogüvenlik Kurulu, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) hakkında yeni bir karar alarak, iki mısır ve bir soya geninin daha yem amaçlı ithalatına ilişkin başvuruyu onayladığı öğrenildi.

Dünya´dan Ali Ekber Yıldırım´ın haberine göre Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi´nin (BESD-BİR) yaptığı başvuruya ilişkin Biyogüvenlik Kurulu´nun 30 Ekim 2017´de ve 4 Ocak 2018´de yaptığı iki toplantının kararları 11 Ocak tarihi itibarıyla kamuoyuna açıklandı.

Biyogüvenlik Kurulu kararında konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: 

?BESD-BİR´in 8 Kasım 2017 tarihli FG 72 soya çeşidi ve 28 Aralık 2017 tarihli MON87427 ve DAS-40278-9 mısır çeşitlerinin yem amaçlı kullanma başvurularının kabulüne, değerlendirme sürecinin basitleştirilmiş işlem kapsamında yürütülmesine, oluşturulan risk değerlendirme ve sosyo-ekonomik komitelerinin görevlendirilmesine, komite üyeliğinden zaruri nedenlerle ayrılan üyenin yerine uzman havuzundan yeni bir üyenin Kurul Başkanı tarafından atanmasına karar verilmiştir.?

Kararda geçen "değerlendirme sürecinin basitleştirilmiş işlem kapsamında yürütülmesi" ifadesi, bu genlere izin verilmesi sürecinin hızlanacağı anlamına geliyor.

SAYI 39´A YÜKSELECEK 

Kurulun başvurusunu kabul ettiği ve basitleştirilmiş işlem uyguladığı üç yeni gene ithalat izni verilirse, Türkiye´ye ithalatına izin verilen genetiği değiştirilmiş gen sayısı 39´a çıkmış olacak.

Daha önce 26 mısır ve 10 soya genine ithal izni verilmişti ve bu genler yem amaçlı olarak ithal ediliyor.

BİYOGÜVENLİK KURULU NEDİR?

Biyogüvenlik Kurulu, altı bakanlığın temsilcilerinden oluşuyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Biyogüvenlik Kurulu´nun dokuz üyesi bulunuyor.

 

Kaynak: Ekran Gazetesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER