Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TARIM MÜDÜRÜNDEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: BEN GİDERSEM SİZ DE GİDERSİNİZ!

Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı şirketlerle ilgili geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar’da bir toplantı yapıldı.

TARIM MÜDÜRÜNDEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA: BEN GİDERSEM SİZ DE GİDERSİNİZ!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin üst düzey yöneticileri ile şirket genel müdür ve genel müdür yardımcılarının katıldığı toplantıda Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın kullandığı bir cümle salonda şok etkisi oluşturdu.

Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı iştiraklerin değerlendirme toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar'da yapıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, burada yaptığı konuşmada şirketlerin iyi yönetilmemesinden dolayı kendisinin görevden alınması durumunda şirket müdürlerinin yarısının da kendisiyle birlikte görevden ayrılmak zorunda kalacağını söyledi.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Poyraz’ın, Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı şirketlerin birçoğunda finansman sorununun yaşandığı, alacakların tahsil edilemediği ve rekabet güçlerinin zayıfladığı yönünde iddiaların arttığı bir dönemde böyle bir konuşma yapması dikkat çekti.

KARŞILAŞILAN BİR DURUM DEĞİL

İştirakler toplantısında pek karşılaşılmayan bu durum farklı yorumları da beraberinde getirdi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde bugüne kadar hiçbir Genel Müdür iştiraklerin başarı veya başarısızlığına göre görevden alınmamışken, Poyraz’ın şirket müdürlerini bu şekilde uyarması dikkat çekti.

BAKANLAR KURULU KARARINA AYKIRI BİR ŞEKİLDE KREDİ KULLANDIRILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Tarım Kredi’de Genel Müdürün başarı veya başarısızlığı ana kurum yani Tarım Kredi’deki çalışmasına göre belirleniyor. Tarım Kredi’de çiftçiye Bakanlar Kurulu kararlarına aykırı bir şekilde uygulanan yüksek faiz sorununa bir çözüm üretemeyen Poyraz’ın, iştiraklerle bu kadar ilgilenmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

Diğer yandan Poyraz’ın bu uyarısı iştiraklerde sıkıntının hat safhaya çıktığı şeklinde yorumlandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER