Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tarım Kredi Marketlerin başına Bayram Ali Yıldırım getirildi

Tarım Kredi Marketlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınan tağşişli genel müdürün yerine Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın eski CEO’su Bayram Ali Yıldırım getirildi.

Tarım Kredi Marketlerin başına Bayram Ali Yıldırım getirildi

Milli Gazete'den Saadttin İnan'ın "konuya dair" haberi...

Tarım Kredi Marketlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınan tağşişli genel müdürün yerine Bizim Toptan Satış Mağazaları’nın eski CEO’su Bayram Ali Yıldırım getirildi. Yıldırım bugün görevine başlarken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın Cumuhurbaşkanlığına Genel Müdür olarak önerdiği üç ismin de kabul görmediği ortaya çıktı. Real Hipermarketler ve Tansaş’ta çeşitli görevlerde bulunan Yıldırım, Yıldız Holding’in toptan satış zinciri olan Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş’de de CEO olarak görev yapmıştı.

KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞTILAR ANCAK...

Çiftçiden alınan ürünlerin doğrudan tüketiciye ulaştırılması amacıyla kurulan Tarım Kredi Marketlerin başına geçtiğimiz Nisan ayında tağşişli bir genel müdür atanmıştı. Skandal atama Milli Gazete tarafından ortaya çıkarılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, tağşişli genel müdüre sahip çıkarak, kamuoyundan gelen tepkilere rağmen haftalarca görevden almamak için direnmişti. Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım ve Orman Bakanlığının kayıtlarını da yok sayarak skandal atamanın üstünü örtmek için kamuoyuna yanıltıcı açıklama yaparak, büyük bir skandala daha imza atılmıştı.

Tarım Kredi Marketlerde yaşanan bu skandal atama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da büyük tepkisini çekerken, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş tarafından atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut, önceki gün Erdoğan’ın talimatıyla görevden alınmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞINA 3 İSİM VERDİ AMA ÜÇÜ DE KABUL GÖRMEDİ  

Diğer yandan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın Tarım Kredi Marketlerin başına atanacak Genel Müdürle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığına 3 isim önerdiği ancak bu isimlerin hiç birinin kabul edilmediği ortaya çıktı. Tarım Kredi Marketlere Genel Müdür olarak atanan ve bugün görevine başlayan Bayram Ali Yıldırım’ın bizzat Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlendiği ve atandığı kaydediliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın verdiği üç ismin de veto yemesi dikkat çekti.

GIDA SAHTEKÂRLIĞINDA ZİRVE YAPMIŞTI

Tarım Kredi Marketlere atanan tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un, geçmişte ortağı olduğu gıda firmalarının hileli ürün ürettiği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde defalarca yer alması dikkat çekmişti. Bulut’un kurucu ortağı olduğu firmalardan sadece TADABAN GIDA, hileli bal ve tereyağından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tam 15 kere ifşa edilmişti. Yapılan gıda sahtekarlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıtlarında belgeli olmasına rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in bu gerçekleri kamuoyundan gizlemeye çalışmaları ise tam bir skandal olarak değerlendirilmişti. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER