Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tarım Kredi tasfiye mi ediliyor?

Sadettin İnan

Tarım Kredi tasfiye mi ediliyor?

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan ?kanunsuz faizle´ ilgili olarak günlerdir yazıyoruz, çiziyoruz ama işin sahibinden tek bir ses çıkmazken, Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya geliyoruz!

Artık ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemiyorum! Sözde çiftçiyi desteklemek için kullandırılan indirimli tarımsal kredilerde büyük bir aymazlık yaşanıyor! Bu aymazlıktan dolayı kırsalda küçük ve orta ölçekli çiftçiyi ?koruyup kollama´ gibi asli bir görevi bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinin içi boşalıyor ama kimsenin umurunda değil!

Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Müdürünü günlerdir takip ediyorum, acaba bir ses verecek mi diye! Ama nafile! Sus pus olmuşlar, yüksek faizden dolayı deyim yerindeyse ?kalp krizi geçiren çiftçiyi´ seyretmekten başka bir şey yapmıyorlar!

Eğer bu ?suskunlukları´ bilinç bir politikanın sonucuysa söylesinler biz de boşuna Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya gelmeyelim!

 

Sayın Genel Müdür bir yılını doldurdu. Şaibe ve yolsuzluk iddialarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla görevden alınan eski Genel Müdür dönemindeki usulsüz işlemlerle ilgili de hiçbir işlem yapılmadı! En bariz 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra yandaşlara gönderilen ve 6 ay kullandırılan 3 milyon Euro´nun hesabı bile sorulmadı!

Artık bunları bir tarafa bırakıyorum! Maalesef yolsuzluk yapanın yanına kar kalıyor!

Ama batık spor kulüplerinin borçlarına bile Ziraat Bankası üzerinden bir çözüm bulunurken, Tarım Kredi Kooperatifleri´nin yüksek faizine neden bir çözüm bulunmuyor?

Hadi gelin bu işin içinden çıkın!

Bir taraftan tarım stratejik sektör deniliyor ama bir taraftan da çiftçi yüksek faizle resmen yok ediliyor! Çiftinin en önemli sorununa karşı mücadele vermesi gerekenler ?sus pus olmuş´ dururken, Milli Gazete ise haber yaptı diye neredeyse ellerinden gelse kapısına kilit vuracaklar!

Yav arkadaş? 9 Ocak´ta gazetede yayınlanan ?Tarım Bakanının yapamadığını Demirören yaptı!´ haberine erişim engeli kararı aldırtarak yayından kaldırmakta neyin nesi oluyor? Artık kamu menfaatine, çiftçi adına hiçbir eleştiride de mi bulunamayacağız?

Haberciliğin en basit kuralı olan ?görünür gerçeklik´ ilkesi bile artık hâkimler tarafından dikkate alınmıyor! Haberde bir hakaret yok, özel yaşamı ihlal eden bir durum yok sadece çiftçinin bir sorununu gündeme getirdik diye ?kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle´ erişimi engelleniyor!

İşin daha acısı Tarım Bakanı ile Tarım Kredi Kooperatifi genel müdürünün eleştirildiği bir haberde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünün kişilik hakları ihlal ediliyor!

Pes doğrusu!

Bu karar için mahkemeye başvuranları ve bu kararı veren hâkimi tebrik etmek gerekiyor! Farkındalar mı değiller mi bilmiyorum ama böyle yaparak hükümetin ayağına resmen kurşun sıkıyorlar!

Biz yazılarımızda ?saldırmak´ için eleştirmiyoruz, ortada büyük bir sorun var çözüm bulunması için eleştiriyoruz. Bugün çiftçinin yüksek faiz sorunu çözülse yarın seçimlerde bunlar AKP´ye oy olarak dönecek. Arkadaşların ferasetleri öyle bağlanmış ki bunun bile farkında değiller!

Sonuç olarak ?çiftçinin ayakta kalabilmesi için´ biz Ziraat Bankası ile sürekli karşı karşıya gelirken, işin asıl sahibi Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz´ın üç dönem milletvekilliğinden sonra sanki ?huzurlu bir emeklilik dönemi´ geçirmek istercesine ?etliye sütlüye´ karışmayan bir yönetim tarzı ortaya koymasına bir anlam veremiyorum!



Anahtar Kelimeler: Tarım Kredi tasfiye ediliyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER