Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tarihte Bugün... 7 Şubat MİT krizi

Çözüm sürecinde MİT, terör örgütü PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi gösterilmeye, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasıyla evlerinde arama ve haklarında yakalama kararı çıkarılmaya çalışılmıştı

Tarihte Bugün... 7 Şubat MİT krizi

Çözüm sürecinde MİT, terör örgütü PKK/KCK ile ilişki içindeymiş gibi gösterilmeye, MİT görevlilerinin ifadeye çağrılmasıyla evlerinde arama ve haklarında yakalama kararı çıkarılmaya çalışılmıştı. Operasyon içinse Başbakan Erdoğan’ın(*) ameliyat olacağı gün seçilir. Bu da hükümete karşı açıktan yapılan ilk operasyon olarak tarihe geçiyordu.

Terör örgütü ilk olarak MİT’e ait olduğu iddia edilen birtakım ses kayıtlarını servis etti. Kurgu ve montaj olduğu ortaya çıkan ses kayıtları ile MİT müsteşarı Hakan Fidan’ı yabancı devletlerle ilişkili gibi göstermeye çalışıyorlardı. PKK’yı MİT yönlendiriyormuşçasına yapılan haberlerle de büyük bir algı oyununa müracaat ediliyordu. Daha sonra MİT personeli hakkında teknik takip ve inceleme kararları aldırıldı. MİT’ten bir ekip de Ankara’daki iki kritik noktada ofis araması yaptı. Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki resmi konutunda MİT görevlileri arama yaptı. Prizlere yerleştirilmiş iki ayrı dinleme cihazı bulundu. Yani FETÖ, sadece devletin değil, devleti yönetenlerin de en mahrem noktalarına kadar sızmıştı.

Görevli savcı, 7 Şubat 2012 saat 17.00’de Fidan ve 4 MİT görevlisini telefonla arayarak ifade vermek üzere beklediğini söyledi. Abdullah Gül, Fidan’ın ifadaye gitmesini isterken Tayyip Erdoğan asla gitmemesini emretti. Ameliyata girecek olan Erdoğan, o ‘tehlikeli’ ameliyattan vazgeçti. Böylece kumpas bozulmakla kalmadı, FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkma girişimi de boşa çıkmış oldu.

Not: Recep Tayip Erdoğan, o dönem Başbakan'dı.(Editör)

Kaynak: gercekhayat.com.tr



Anahtar Kelimeler: Tarihte Bugün... Şubat krizi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz