Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban’dan İran’a taziye

İran'ın Katar Büyükelçiliği, Taliban Siyasi Bürosundan bir heyetin İranlı nükleer bilim adamı Muhsin Fahrizade suikastinden ötürü kendilerini ziyaret ettiğini duyurdu.

Taliban’dan İran’a taziye

İran'ın Katar Büyükelçiliği, Taliban Siyasi Bürosundan bir heyetin İranlı nükleer bilim adamı Muhsin Fahrizade suikastinden ötürü kendilerini ziyaret ettiğini duyurdu.

İLKHA’nın haberine göre; büyükelçiliğin Twitter hesabından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Taliban Siyasi Bürosundan bir heyet, İran İslam Cumhuriyeti Doha büyükelçiliğini ziyaret ederek Muhsin Fahrizade'nin şehadeti münasebetiyle başsağlığı dilediler. Heyet ayrıca, Hamid Dehghani Podeh'in İran İslam Cumhuriyeti Doha büyükelçisi olarak Doha'da göreve başlamasını tebrik edip başarılar dilediler."

Hamid Reza Dehghani Podeh de sosyal medya hesabından, "Taliban Siyasi Bürosundan bir heyet İran'ın Doha büyükelçiliğini ziyaret edip benimle görüştü. Heyet, görüşmede Doktor Fahrizade suikastını kınamış ve şehadetinden ötürü İran devleti ve milletine başsağlığı dilemiştir." açıklamasını yaptı.

Öte yandan Kuveyt ve Afganistan Dışişleri Bakanlığı da bir mesaj yayınlayarak bu suikasti telin etti.

İran Savunma Bakanlığı'na Bağlı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade, 27 Kasım günü aracına yapılan saldırıda korumaları ile saldırganlar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

İranlı yetkililer, saldırının ardından yaptıkları açıklamada, suikastin arkasında işgalci siyonist rejimin olduğuna dikkat çekmişti.

Fahrizade, geçen yıl da saldırıya uğramış ancak sağ olarak kurtulmuştu.

Siyonist rejimin sözde başbakanı Benjamin Netanyahu 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, Fakhrizadeh’in İran nükleer silah programının başındaki kişi olduğunu iddia ederek hedef göstermişti



Anahtar Kelimeler: Taliban’ taziye

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER