Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban: “Türk askerine gerek yok, havaalanını kendimiz koruyacağız”

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid bugün düzenlediği basın toplantısında Kâbil Havalimanı, tahliyeler, çalışan kadınların durumu ve diğer konular hakkında açıklamalar yaptı:

Taliban: “Türk askerine gerek yok, havaalanını kendimiz koruyacağız”

Zebihullah Mücahid’in basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Penşir’deki sorunu çözmek için görüşmeler sürüyor. ‘İslam Emirliği’ Afganistan’daki savaşın bittiğini duyurdu. Tek bir kurşunun bile sıkılmasını istemiyoruz. Oradakilerin bazı çekinceleri var ve onlarla konuşuyoruz. Penşir’de yüzde 80 ihtimalle savaş olmayacağını düşünüyorum. Müzakerelerle çözüme varmak için çabalarımız sürüyor.

“ABD, 31 Ağustos’ta Afganistan’dan tahliyeyi tamamlamalı, uzatma kabul edilmeyecek.

“Hiç kimse ‘İslam Emirliği’ tarafından izlenmiyor. İnsanların listesi ve evlerin aranması diye bir şey yoktur. Herkes için genel af ilan edildi ve biz insanların geleceğini düşünüyoruz.

“Kadınların kurumlara gitmesini engelleme sorunu geçicidir, yakında çözülecektir. Şimdilik evde kalmalılar. İşten çıkarılmıyorlar ve maaşları evde ödeniyor.

“Kâbil’de kalan ve çalışmalarını durdurmayan tüm uluslararası kuruluşlar ile diplomatik temsilcilere teşekkür ederiz. Güçlerimiz onları güvence altına aldı. Kendilerine ülkemizde kaldıkları ve insanlara hizmet ettikleri için teşekkür ederiz.

“Kâbil havaalanında devam eden tıkanıklık rahatsız edici. Bunu azaltmak için çok çalışıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Kâbil Havaalanı’na giden yol yabancı uyruklulara açık, yerlilere kapalı. Yerlileri tamamen temin ediyoruz ve evlerine dönmelerini söylüyoruz.

“Sağlık Bakanlığı çalışmalarına başladı. İnsanlar tüm hastanelerde tedavi ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı da çalışmalarına başlamış olup, okullar bakanlığın protokolüne uygun olarak öğrencilere açıktır.

“Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz ama askerlerini Afganistan’da istemiyoruz. Afganistan’da Türk askerine gerek yok, Kâbil Havalimanı’nı kendimiz güvence altına alacağız.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER