Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban, kuruluş töreni için 6 ülkeye resmi davet gönderdi

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkede kurulacak yeni hükümetin duyurulacağı tören için çeşitli ülkelere davet gönderdi. Davetliler arasında Türkiye de bulunuyor.

Taliban, kuruluş töreni için 6 ülkeye resmi davet gönderdi

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkede kurulacak yeni hükümetin duyurulacağı tören için çeşitli ülkelere davet gönderdi. Davetliler arasında Türkiye de bulunuyor.

Yeni hükümetin yakında duyurulacağını söyleyen ancak henüz bir tarih vermeyen Taliban, düzenlenecek açılış törenine hazırlanıyor. El Cezire'ye konuşan Taliban yetkilisi Türkiye, Rusya, Çin, İran, Katar ve Pakistan'a resmi davet gönderdiklerini belirtti. İsmi açıklanmayan yetkili, yeni kurulacak yönetimin 'uluslararası kamuoyu ile Afgan halkı tarafından kabul göreceğini' kaydetti ve 'gereken prosedürleri tamamladıklarını' dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde verdiği bir söyleşide Çin'in ticari anlamda kendileri için en önemli ortak olduğunu söyleyen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Rusya ile de iyi ilişkilerini devam ettirdiklerini ifade etmişti. Taliban sözcüsünün röportajında 'Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı yeniden işler hale getirmek için yapılan çalışmaların Katar ve Türkiye tarafından gerçekleştirildiği' yer alıyordu.  

Pakistan ile geleneksel ilişkileri dünya kamuoyunun malumu olan Taliban’ın Amerikan işgaline ve IŞİD’e karşı İran’dan destek aldığı gizli değil.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER