Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban heyeti Çin'i ziyaret etti! Çin'den ABD'yi kızdıracak açıklama

Afganistan'da siyasi çalkantı sürerken Çin, Taliban heyetini ağırladı. Taliban heyeti Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile görüştü. Çinli bakan ABD'yi kızdıracak açıklamalarda bulundu...

Taliban heyeti Çin

Çin ile Taliban arasındaki görüşme Tiencin kentinde gerçekleşti. Taliban heyeti, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Çinli bakan Vang Yi " Afganistan, Afgan halkına aittir. Afganistan'ın geleceği ve kaderi Afgan halkının elinde olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Yi ülkesinin Afganistan’ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu, bu ülkenin iç işlerine karışılmaması konusunda ısrarcı olduğunu vurguladı.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

Taliban'ın Katar'daki siyasi bürosunun sözcüsü Muhammed Naim sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin, "Görüşmelerde siyaset, ekonomi ve her iki ülkenin güvenliği ile Afganistan'ın mevcut durum ve barış süreci ile ilgili konular ele alındı." paylaşımında bulundu.

Taliban 2019'da da Çin'e ziyaret düzenleişti.  Taliban heyeti Çin'in o dönemde Afganistan özel temsilcisi olan Dıng Şicün ile görüşmüştü.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER