Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taliban-ABD görüşmesi Pakistan´da yapılacak

ABD´nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad´ın Pakistan ziyaretinde, bir sonraki Taliban-ABD görüşmesinin İslamabad´da yapılması kararlaştırıldı.

Taliban-ABD görüşmesi Pakistan´da yapılacak

ABD´nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad´ın Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile yaptığı görüşmede bir sonraki Afgan Talibanı-ABD görüşmesinin İslamabad´da yapılmasına karar verildi.

Yerel medyanın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi ile Halilzad, görüşmede, Pakistan´ın Afganistan´da sağlanacak barışta üstleneceği rolü konuştu.

Görüşmede Taliban´a bir sonraki ABD-Taliban görüşmesinin İslamabad´da yapılması için davet gönderilmesi, toplantıya Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcilerinin de davet edilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Göreve geldiği eylül ayından bu yana Pakistan´a beşinci defa gelen Halilzad´ın heyetinde ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyinden de yetkililer yer aldı.

Halilzad, önceki ziyaretlerinde Pakistan´dan Taliban´ı müzakere masasına getirmek için etkisini kullanması istemişti.

Pakistan Başbakanı İmran Han, geçen ay yaptığı açıklamada, ABD ve Taliban arasında görüşme ayarladıklarını duyurmuş, iki taraf 17 Aralık´ta Katar´da bir araya gelmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER