Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Takipsizlik kararına tepki

Leman Sam´ın Esra Elönü tweetine takipsizlik kararına Elönü´nün avukatlarından tepki geldi.

Takipsizlik kararına tepki

Yazar Esra Elönü ismi ve fotoğrafı kullanılarak açılan sahte hesaptan yapılan ´IŞİD´ paylaşımı ilgili Leman Sam yorumlar yapmış ve ikili mahkemelik olmuştu. Sam hakkında TV Programcısı ve yazar Esra Elönü Civliz´e twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verilmişti.

Elönü´nün avukatları tarafından yapılan basın açıklamasında mücadelenin devam edileceği vurgusu yapıldı. 

Açıklamada verilen kararın hukuki olmaktan uzak olduğu ifade edildi. İşte Basın açıklamasının tam metni;

İşte Esar Elönü´nün avukatlarının yaptığı o açıklama:

Müvekkilimiz Esra ELÖNÜ´nün ismi ve fotoğrafı kullanılarak oluşturulmuş sahte bir twitter hesabı üzerinden ahlâka ve edebe aykırı şekilde paylaşılan mesajlar, ilk okumada dahi müvekkilimden sâdır olmayacağı anlaşılabilecekken, bahse konu twitlerle başlayan ve son zamanlarda artarak devam eden müvekkilim hakkında yazılı ve görsel basında gerçeğe aykırı haberler, müvekkilimizin ciddi anlamda kişilik haklarını ihlal etmekte ve kamuoyunu rahatsız etmektedir.

Mâlum olduğu üzere, kamuoyunca tanınan kişiler adına sosyal paylaşım sitelerinde çokça sahte hesaplar açılmakta, bu sahte hesaplar aracılığıyla da o kişilerin fikirlerine zıt paylaşımlar yapılmaktadır.

Müvekkilimizin de adına açılan sahte bir hesaptan bir süre önce; "IŞİD´Lİ MÜCAHİTLERLE SEVİŞMEK CİHATTIR. CENNETİ GARANTİLEMEKTİR" şeklinde ahlâksız bir paylaşımda bulunulmuştur. Müvekkil "bu paylaşımın kendisine ait olmadığını, ilgili hesabın da sahte olduğunu" sayısız defa gerek yaptığı basın açıklamalarında, gerek TV programlarında, gerekse de kendi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla duyurduğu halde, müvekkilin "gerçeği açıklama" çabasını desteklemesi beklenen bir kısım medya, meslektaşlarına yapılan bu ahlâksızlık ve haksızlığı görmezden geldikleri gibi, tam aksi bir yaklaşımla, sahte hesaptan atılan paylaşımları kendisine malzeme yaparak müvekkile hakârete varan söylemlerde bulunmuş, bulunmaya da devam etmektedir.

Daha önce benzer şekilde hukuka aykırı bir paylaşımda bulunan Leman SAM´a karşı müvekkilimizin yaptığı suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığı iddiasıyla, bazı gazeteciler daha da katlanılmaz haberlerle hakâretlerine devam etmektedirler. Oysa, dikkat çekmek isteriz ki takipsizlik kararını veren savcı, "ahlâksız twitin içeriğinin ve bunu paylaşmanın hukuka aykırı olmadığı" gerekçesiyle değil, "Leman SAM´ın bu twitin müvekkil tarafından yazılıp yazılmadığını bilmediği, sadece müştekiye ait olduğunu düşündüğü, bu nedenle de suç işleme kastının bulunmadığı" gerekçesiyle takipsizlik vermiştir. Böyle bir gerekçeyle de olsa, elbette savcının görüşü hukukî olmaktan çok uzaktır ve ilgili karara karşı da hukuk mücadelemiz devam edecektir.

Müvekkilin yapmış olduğu birçok açıklamaya ve işbu basın açıklamasına rağmen halen ilgili ahlâksız paylaşımları müvekkile atfeden ve müvekkile yönelik ahlâk sınırlarını zorlayan, eleştiri veya basın özgürlüğü olarak nitelendirilemeyecek ifadelerle müvekkile yönelen fiillere karşı her türlü hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

elmad



Anahtar Kelimeler: Takipsizlik kararına tepki

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER