Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tahir Elçi davasında yeni gelişme! TÜBİTAK raporu beklenecek

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK raporunun beklenmesine, araştırma taleplerinin reddine karar verilerek bir sonraki duruşmayı 5 Temmuz 2023 tarihine erteledi.

Tahir Elçi davasında yeni gelişme! TÜBİTAK raporu beklenecek

İki polisin şehit edildiği terör saldırısı ve sonrasında çıkan çatışmada zamanın Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesi ile ilgili Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan polis memurları S.T, F.T. ve M.S, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katılım sağladı. Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve avukatlar da salonda hazır bulundu. Sanık polisler, savunmalarının sorulması ile birlikte önceki beyanlarını tekrarladı.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Kendimizi huzurlu ve hakkı teslim edilmiş bir vatandaş olarak hissedebilmemiz için, aleyhimize işleyen her durumda umudumuzu kaybetmeden hakkımız olan adaleti, karar anına dek bu salonda düşlemekten ve talep etmekten geri durmayacağız. Hukukun, kanunların, toplumun tanrısal bir paye biçmiş olduğu bu makamın bağımsız, objektif, kendi şahsi menfaatlerinden çok uzak, tarafsızlığını hissettirmesi vereceği karar kadar, kararın oluşturulduğu süreçte de tarafsızlığını hissettirme sorumluluğunun olduğunu hatırlatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Saldırıya ile ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti. Saldırının ardından kaçan PKK’lı Mahsum Gürkan’ın bölgede gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtilen iddianamede, yakalama kararı çıkarılan terörist Uğur Yakışır hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", 2 polis memurunu "kasten öldürmek" suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile Tahir Elçi’yi "olası kastla öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla, polis memuru S.T’yi "öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla, "mala zarar vermek" ve "ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma" suçundan da 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Polis memurları S.T, F.T. ve M.S. hakkında da "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan 2 yıldan 6’şar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

TÜBİTAK RAPORU BEKLENECEK

Verilen aranın sonrasında mahkeme, TÜBİTAK raporunun beklenmesine, katılma taleplerine red verilmesine, mülkiye raporunun ses ve görüntü kayıtlarının celbine, olay görüntülerinin kesik olduğu hususu sebebi ile araştırma taleplerinin reddine karar verilerek bir sonraki duruşmayı 5 Temmuz 2023 tarihine erteledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER