Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Taha Akyol: Devlet yetkilileri ne diyorsa ona baktık

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Taha Akyol ve Yusuf Ziya Cömert gündemi değerlendirdi.

Taha Akyol: Devlet yetkilileri ne diyorsa ona baktık

karar.com'dan Merve Şişman'ın "konu ile ilgili" haberi...

KARAR TV'nin Ortak Akıl programında Taha Akyol ve Yusuf Ziya Cömert gündemi değerlendirdi.

Konu ile ilgili program videosunun linki: https://youtu.be/0IIvIyVU78g

"ABD'Yİ SORUMLU TUTUYORSUNUZ"


Süleyman Soylu'nun ABD'nin taziyesini kabul etmeyerek dış politikayla alakalı söylediği sözlere değinen Yazar Yusuf Ziya Cömert, "Süleyman Soylu olayın sıcaklığıyla, öfkeyle, normal bir yetkilinin sınırlarını aşacak ifadeler kullandı. Bunun iki maksadı olabilir. Mesaj verilmek istenmiş olabilir. Mesajda iç siyasete yönelik olabilir. Türkiye'nin içindeki kişilere mesaj vermek olabilir. Bu terör olayı ya da başka terör olaylarında da ABD'yi sorumlu tutuyorsunuz demektir. Bu tür sorunlara rağmen iyi ilişkiler kurabilirler." şeklinde yorum yaptı.

"DEVLET YETKİLİLERİ NE DİYORSA ONA BAKTIK"

Taha Akyol, devlet yetkililerinin açıklamalarına değinerek, "Zihnimizin içindeki olay ne ise hemen onu yapıştırıyoruz. Devlet yetkilileri ne diyorsa ona baktık. Araştırmaya ihtiyaç hissetmek yerine zihnimizdeki ne ise ona inanıyoruz. Tipik bir az gelişmiş ülke durumu. Delillerle akıl yürütebildiğimiz olayları karıştırmamak lazım." şeklinde yorum yaptı.


"SEÇİMDEN SONRASI İÇİN ENDİŞELİYİM"


2023'te gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik, "Kim aday olacaksa yapılacak olanları o yapacak. O kişinin güven vermesi gerekiyor. Başarılı olması lazım." diyen Yusuf Ziya Cömert'e Taha Akyol, "Seçim ekonomisi ve Haziran ayındaki seçime giderken İktidara gelecek kişinin ekonomi yönünden büyük problemleri olacak. Asgari ücret artırıldığı zaman Anadolu'daki küçük işletmeler o ücreti verebilecek mi? Akıllarda bir çok soru var. Ben seçimden sonrası için endişeliyim." cevabını verdi.


"İKTİDARIN KADROSUYLA KIYASLANAMAYACAK ÖLÇÜDE"


'Altılı masa etkili olabiliyor mu?' sorusu ise gündeme sık sık geliyor. Yusuf Ziya Cömert ise bu konuya parmak basarak ekonomi konusuna değindi. Altılı masanın ekonomiye yönelik çalışmalarına olumlu bakan Yusuf Ziya Cömert, "İktidarın kadrosuyla kıyaslanamayacak ölçüde ekonomi yönetimiyle ilgili iyi bir kadroları var. Bire on katlayacak düzeyde. Altılı masanın içerisindeki liderlerin kadrolarında bulunan ekonomistler ekonomiye çözüm getirebilir." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Akyol: Devlet yetkilileri diyorsa baktık

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER