Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tagesspiegel: İspanya artık aşırı sağdan muaf değil

Almanya´da aşırı sağ gruplarla ilgili iç istihbarat raporu, İspanya´daki seçim sonuçları ve Ukrayna´daki iktidar değişimi bugünün Alman basınında öne çıkan konular...

Tagesspiegel: İspanya artık aşırı sağdan muaf değil

Alman iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatının ülkedeki aşırı sağcı yapılanmalarla ilgili basına yansıyan kurum içi raporu, aşırı sağcıların giderek daha küçük gruplar içinde toplandığını ve izlenmelerinin zorlaştığını ortaya koyuyor. Stuttgarter Nachrichten gazetesinin yorumunda şu satırları okuyoruz:

"Raporda pek çok aşırı sağcının sadece birkaç aydır faal durumda olduğu belirtiliyor. Bu, bir alarm sinyalidir. Aşırı sağ uca yönelik akımı durdurmak, büyük, ortak bir siyasi hedef haline gelmelidir. Aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti´nin (NPD), ´Almanların neredeyse her gün yabancı bıçaklıların kurbanı haline geldiği´ gibi iddiaları sadece iç istihbaratın gündeminde olmamalı. Federal Meclis´te temsil edilen tüm partiler de laf cambazlığıyla aşırı sağ şiddete zemin hazırlamak yerine kesin bir tavır ortaya koymalı."

Süddeutsche Zeitung İspanya´da Pazar günü yapılan seçimlerde Franco diktatörlüğü döneminden bu yana ilk kez aşırı sağcı bir partinin meclise girmesini konu alıyor:

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER