Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

T24 Yazarı Tolga Şardan: İmamoğlu görevden alınırsa, AKP tarafından yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın atanacağı kulisi var

T24 Editörü Candan Yıldız ve konukları yorumladı.

T24 Yazarı Tolga Şardan: İmamoğlu görevden alınırsa, AKP tarafından yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım

T24 Yazarı Tolga Şardan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada  2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesini yorumladı. Şardan, İmamoğlu'nun görevden alınması durumunda yerine getirilecek isimle ilgili önemli bir kulis bilgisi paylaşarak "İmamoğlu görevden alınırsa, AKP tarafından yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın atanacağı kulisi var" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davanın karar duruşması bugün Kartal Adliyesi'nde görüldü. Çıkan kararda İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu 'siyasi yasak'lı olacak, belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak. Davayı Kartal Adliyesi'nde takip eden T24 Editörü Candan Yıldız, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu ve T24 Yazarı Tolga Şardan ile kararı değerlendirdi.

Candan Yıldız, mahkemedeki izlenimleri paylaşırken, Gökçer Tahincioğlu da bundan sonraki hukuki süreçte neler olacağını anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya gezisi için CHP heyetiyle Berlin'e giden Tolga Şardan, orada yaşananları aktardı. Şardan, Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin İmamoğlu davasında çıkan kararla geziyi yarım bırakıp Türkiye'ye doğru yola çıkmalarına dair gelişen süreci anlattı. 

Kulis: İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı geçecek

Öte yandan Şardan, İmamoğlu'nun ceza alması sonrası hararetlenen belediye başkanlığının düşülmesine ilişkin olarak önemli bir kulis bilgisini T24 ekranlarından açıkladı. 

Şardan, "Eğer Ekrem İmamoğlu, görevden alınırsa yerine Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın geçeceği şeklinde bir bilgi var. Her ne kadar Yargıtay kararı bekleniyor olsa da İçişleri Bakanlığı İmamoğlu'nu görevden alabilir. Yerine bir atamada yapabilir. Daha önce Tevfik Göksu'nun bu konuda ismi geçiyordu. Fakat son kulis bilgilerine göre burada İsmet Yıldırım'ın ekrem İmamoğlu'nun yerine AKP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği şeklinde bir bilgi var. Bir bilgi daha var. Birazdan yerel saatle 10.00'da Amerika'da Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün rutin açıklamaları olacak. Bu açıklamalar çerçevesinde yine Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir açıklama yapacağı şeklinde bir bilgi buraya yansıdı" diye konuştu.

Kaynak: T24



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER