Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ´DEN ALMANYA´YA CEVAP! BAŞKA YERDEN ALIRIZ

Suudi Arabistan´dan Almanya´ya: Sizin silahlarınıza ihtiyacımız yok Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr, ´Sizin (Almanya´nın) silahlarınıza ihtiyacımız yok. Onları başka yerden temin ederiz.´ dedi.

SUUDİ´DEN ALMANYA´YA CEVAP! BAŞKA YERDEN ALIRIZ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr, Almanya´nın Yemen´deki savaşa taraf olan ülkelere silah satmama kararı almasına ilişkin, "Sizin silahlarınıza ihtiyacımız yok. Onları başka yerden temin ederiz.´´ dedi.

Alman Haber Ajansı DPA´ya konuşan El Cubeyr, son dönemde gerilen Almanya - Suudi Arabistan ilişkileri üzerine açıklamalarda bulundu.

Almanya ile Suudi Arabistan´ın sıkı bağları olduğunu hatırlatan el-Cubeyr, "Bunlar siyasi, ekonomik ve güvenlik politikaları bağları. Ama kendimizi oyun topu olacağımız duruma düşürmeyiz. Ya Almanya güvenilir bir askeri teçhizat sağlayıcısı olur ya da olmaz. Eğer Almanya´nın Suudi Arabistan´a silah satma konusunda bir problemi varsa bu konuda zorlayacak değiliz. Sizin silahlarınıza ihtiyacımız yok. Başka yerden temin ederiz.´´ ifadelerini kullandı.

"Savunma amaçlı bir savaş. Burada yanlış bir durum yok"

El Cubeyr, Almanya ile olan ilişkilerin düzelebilmesi için Suudi Arabistan´a futbol topu muamelesi yapılmadığından emin olmak istediklerini vurguladı.

Yemen savaşının meşru bir savaş olduğunu ve meşru hükümetin talebiyle müdahale ettiklerini ifade eden El Cubeyr, ´´Savunma amaçlı bir savaş. Burada yanlış bir durum yok.´´ değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Bakan, ´´Almanya´nın DEAŞ ile Suriye´de ve Irak´ta mücadele eden ülkelere de silah satışını durduracak mı? Afganistan´da Taliban´a karşı mücadele eden tüm ülkelere silah satışını durduracak mı?´´ sorularını yönelterek böyle bir şeyin vuku bulmasının tuhaf bir durum olacağını dile getirdi.

Yemen savaşının olmasını istemediklerini ifade eden el-Cubeyr, ´´Bu bize dayatılan bir savaş. Husilerin meşru bir hükümete darbe girişiminde bulunarak onları devirmek istemesinden oluşan bir savaş. Hizbullah ile benzer olan ve İran´a yakın olan Husiler´in ülkeyi ele geçirip balistik füze gücü ve hava kuvvetlerine sahip olması durumuyla karşı karşıyayız. Bu olmayacak. Bunun olmasına izin veremeyiz.´´ dedi.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER