Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman projesine engel olan kişiyi öldürttü

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman önderliğinde yapılması planlanan mega kent Neom için Ürdün sınırına yakın bölgede yaşayan Al-Howeti'nin projenin yapılacağı nedeniyle Suudi makamlarında yaşadığı yerin terketmesi ge

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman projesine engel olan kişiyi öldürttü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 500 milyar dolarlık projesine engel olan bir kişiyi öldürttüğü iddia edildi. Bu olay akıllara yine Selman tarafından işlendiği düşünülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini getirdi.

+-

Arap basının iddiasına göre, Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman önderliğinde yapılması planlanan mega kent Neom için Ürdün sınırına yakın bölgede yaşayan Al-Howeti'nin projenin yapılacağı nedeniyle Suudi makamlarında yaşadığı yerin terketmesi gerektiği uyarısında bulunulduğu, Al Howeti'nin baskılara direndiği ileri sürüldü.

Arap medyasının haberine göre, Suudi makamlarının baskılarına karşı direnen Al-Howeti'nin Suudi güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Arap medyası Howeti´nin ölüm haberini Suudi yetkililerince doğrulandığını açıkladı. Haberde, Al-Howeti'nin güvenlik güçlerine ateş açtığı ve molotofkokteyli attığı kaydedildi. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına direnen Al-Howeti´nin vurulduğu ifade edildi.

Neom, Suudi Arabistan'ın Tebuk Bölgesi'nde planlanan bir şehir.

500 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Proje, ilk olarak 24 Ekim 2017 tarihinde Prens Muhammed bin Selman tarafından açıklandı. Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman, ülkenin kuzeybatısında Akabe Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında bir mega kent inşa edeceklerini duyurmuştu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman projeyi 500 milyar dolar yan 1.8 trilyon TL yatırımla hayata geçireceklerini söylemişti. 26 bin 500 kilometre alan üzerinde kurulacak olan Neom kenti su, biyoteknoloji, eğlence, üretim, gıda ve enerjiye odaklanacak.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ AKILLARA GELDİ

Bu son olay, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra vahşice katledildiği ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini hatırlattı.  Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili 18 Suudi vatandaşına ''kasten öldürme'', 2 kişiye de ''azmettirme'' suçundan kamu davası açıldı. Kaşıkçı'nın oğlu, ülkesinin yargısının "adil" olduğundan emin olduğunu söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER