Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan ve BAE arasında çatlak büyüyor! Şok açıklamalar!

Suudi Arabistan ve BAE arasında oluşan diyalog çatlağı gün geçtikçe büyüyor. Son olarak BAE tarafından gelen şok açıklamalar sürecin krize dönüşmesine neden olabilir.

Suudi Arabistan ve BAE arasında çatlak büyüyor! Şok açıklamalar!

Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE) emniyet müdürü yardımcısı Dhahi Khalfan, geçtiğimiz günlerde BAE ile Suudi Arabistan arasında yaşanan anlaşmazlığa ithafen, Twitter üzerinden "Artık dostluk veya kardeşlik zamanı değil, maddi çıkarların zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Khalfan'ın açıklamaları, BAE'nin OPEC+'ın petrol üretimindeki kesintileri uzatma konusundaki teklifine itirazları üzerine Suudi Arabistan ile mutabakat sağlanamaması sonrası geldi.  Bazı aktivistler, BAE'den gelen bu açıklamalara tepki gösterdi.

BAE VE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA NE YAŞANDI?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve  Rusya’nın da dahil olduğu onunla birlikte hareket eden ülkeler (OPEC+) Cuma günü üretimi Ağustos-Aralık döneminde toplam olarak günde 2 milyon varil yükseltmek ve var olan üretim kesintilerini 2022 sonuna kadar uzatma teklifini ele almıştı. Ancak kaynakların verdiği bilgiye göre, BAE’nin itirazları üzerine mutabakat sağlanamadı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman Al Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, “Uzatma ikincil değil temel bir sorun” dedi.

Selman, “Geride bıraktığımız 14 ay içerisinde taraflar muhteşem sonuçlar veren önemli bir çaba gösterdiler ve şimdi bu kazanımları koruyamamak utanç verici olur. Biraz taviz göstermek ve mantıklı davranmak bizi bundan kurtarır” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER