Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan televizyonundaki skandala Hamas'tan çok sert tepki

Suudi Arabistan kanalında yayınlanan ramazan dizilerinde İsrail yanlısı mesajlar verilmesinin ardından Hamas'tan açıklamada

Suudi Arabistan televizyonundaki skandala Hamas

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan'ın MBC kanalının, Filistinlileri kötülemek ve İsrail işgalini meşrulaştırmak için yayınladığı dizinin hedefine ulaşamayacağını söyledi.

Hareketin sözcülerinden Sami Ebu Zühri Twitter'dan paylaştığı mesajında: "İsrail tankının başaramadığını, bazı siyonistleşmiş Araplar da başaramayacak." dedi.  

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde olan ve tüm Arap dünyasına yönelik yayın yapan, Suudi Arabistan'ın MBC kanalı tarafından yayınlanan Ummu Harun dizisinde, işgalci İsrail’in propagandası yapılıyor ve yaptıkları zulümler örtbas edilmeye çalışılıyor. Dizide Filistin topraklarını gasp etmiş Yahudi karakterinin, Arap izleyicileri arasında kötü olan profilini olumlu yönde değiştirme çabası var.

Suudi Arabistan'ın MBC1 televizyonunda yayınlanan "Mahrac 7" ve "Ümmü Harun" isimli dizilerde, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Filistinlilerin kötülendiği ve tarihi gerçeklerin çarpıtıldığı belirtiliyor.

 

Söz konusu diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden olurken, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hisselerinin çoğunun Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC Medya grubuna bağlı kanalın boykot edilmesi çağrıları yapılıyor.

'Suudi televizyonunda rezalet! Ramazan dizilerinde İsrail propagandası' başlıklı haberi okumak için tıklayınız.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER