Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan Siyonist İsrail kararını açıkladı

Suudi Arabistan, Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkilerin Filistinle yapılacak barış sonrasında başlayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Siyonist İsrail kararını açıkladı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın Filistinlilerle barış sağlanana kadar Siyonist İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Almanya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada,

"Krallık, İsrail'in Filistin topraklarını ilhak etmek için herhangi bir tek taraflı hareketinin iki devletli çözümü baltaladığını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın Filistinlilerle barış sağlanana kadar İsrail ile diplomatik bağlar kurmayacağını ifade eden Faysal, Siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin bir koşulu olarak uluslararası anlaşmalar temelinde Filistinlilerle barış sağlanması gerektiğini belirterek, "Bu gerçekleştiğinde her şey mümkün" diye konuştu.

"BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI GAYRİ MEŞRU"

Almanya'da mevkidaşı Heiko Maas ile basın toplantısı düzenleyen Faysal, Siyonist İsrail'in Batı Şeria ilhak politikasını eleştirerek "gayri meşru" ve "zararlı" olarak nitelendirdi.Advertisement

İlhak planının iki devletli çözüme zarar verdiğini ifade eden Prens Faysal, Suudi Arabistan'ın 2002 'Arap Barış Girişimi'ne öncülük ettiğini, ancak Riyad yönetiminin artık Filistin'e yönelik barış anlaşması olmadan diplomatik ilişkilere giden bir yol göremediğini dile getirdi.

Ayrıca 2002 yılında Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kabul edilen 'Arap Barış Girişimi' bildirisi ile Siyonist İsrail'in işgal ettiği tüm bölgelerden çekilmesi ve bir Filistin devletinin kurulması öngörülüyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER