Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ARABİSTAN: PETROL ARZI NORMALE DÖNDÜ

Suudi Enerji Bakanı Selman, saldırıların petrol ihracatını ve Suudi Arabistan'ın aylık gelirini etkilemeyeceğini söyledi

SUUDİ ARABİSTAN: PETROL ARZI NORMALE DÖNDÜ

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, bugün düzenlediği basın toplantısında, “Suudi petrol arzının, Aramco tesislerine yapılan saldırıdan önceki seviyelere geri döndüğünü” söyledi.

Aramco’nun “düşmanca saldırılara rağmen halka arz planına hazır olduğunu” söyleyen Suudi Bakan, “Bu saldırıların etkileri dünya enerji pazarına kadar ulaşıyor. Özellikle küresel ekonominin büyüme beklentilerine ilişkin karamsar bir tablo ortaya koyuyor” dedi.

Prens Selman, Suudi Arabistan’ın petrol ihracatının ve aylık gelirlerinin saldırılardan etkilenmeyeceğinin altını çizdi. 

Aramco’nun uluslararası müşterilerine yönelik bu ayki taahhütlerini stoklarla karşılayacağını belirten Suudi Bakan, petrol üretim kapasitesinin eylül ayı sonunda günde 11 milyon, kasım ay sonunda ise günde 12 milyon varile geri döneceğini söyledi.

Selman, “Suudi Arabistan, küresel petrol piyasalarının güvenli bir tedarikçisi olarak rolünü sürdürecektir” açıklamasında bulundu.

Suudi bakan, saldırının iç pazar arzını etkilenmediğini, sadece Suudi Arabistan'ı değil, küresel enerji pazarını hedeflediğini vurguladı.

Saldırının arkasında duranları bulmak için çabaladıklarını söyleyen Selman, tahkikat için Birleşmiş Milletler önderliğinde uluslararası ekiplere davet gönderdiklerini hatırlattı.

 



Anahtar Kelimeler: SUUDİ ARABİSTAN: PETROL NORMALE DÖNDÜ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER