Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan´ın Hafter´e Trablus için yardım sözü verdiği iddiası...

Hafter, Trablus´u ele geçirmek için başlattığı saldırıdan birkaç gün önce Suudi Arabistan´ı ziyaret etti.

Suudi Arabistan´ın Hafter´e Trablus için yardım sözü verdiği iddiası...

Suudi Arabistan´ın, Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter´in, Trablus´u ele geçirmek için başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesinin Suudi hükümetinden üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, Hafter, Trablus´u ele geçirmek için başlattığı saldırıdan birkaç gün önce Suudi Arabistan´ı ziyaret etti.

Suudi Arabistan´ın, General Hafter´in, Trablus´u ele geçirmek için başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği ileri sürülen haberde, ismi açıklanmayan bir Suudi yetkilinin, ?Oldukça cömerttik.? ifadesine de yer verildi.

Haberde, Hafter´in, 27 Mart´ta, Riyad´a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştüğü belirtildi. Libya´ya silah ambargosunu denetleyen BM mekanizmasına göre ise Hafter, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır´dan da destek aldı, ancak Mısır Hafter´e destek verdiğini yalanlarken, Birleşik Arap Emirlikleri´nden bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Haberde, ABD´li yetkililere göre ise Rusya´nın da Hafter´e silah ve askeri danışmanlar gönderdiği ancak Kremlin´in bu iddiaları yalanladığı kaydedildi. Trablus´u ele geçirmek için 4 Nisan´da saldırı başlatan Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac´ın birlikleri arasında Trablus ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre ise Libya´nın başkenti Trablus´taki çatışmalarda, bir haftada 7´si sivil 75 kişi öldü, 323 kişi yaralandı. Meşruiyet krizinin 2011´den bu yana çözülemediği Libya´da, uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Halife Hafter´e bağlı güçler arasında çatışmalar sürüyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER