Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan´dan İran´ı çıldırtacak hamle!

Füzelerin yankısı devam ediyor.

Suudi Arabistan´dan İran´ı çıldırtacak hamle!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr, İran´ı Birleşmiş Milletler´e şikayet edip daha fazla yaptırım uygulanması için çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler´i İran´a daha fazla yaptırım uygulamaya çağıran Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Hizbullah´ın da İran´ın aracı haline geldiğini söyledi.

Yemen´den fırlatılan ve Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilen füzelerin yankısı devam ediyor.

Riyad yönetimi, Şii Husilerin attığı füzelerden doğrudan İran´ı sorumlu tuttu, uygun bir zaman ve şekilde karşılık verme hakkının saklı tutulduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler´i İran´a daha fazla yaptırım yapmaya çağıran Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr, Amerikan NBC kanalına mülakatta şöyle konuştu:

´´Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İran´ın nükleer programıyla daha yakından ilgilenmeli. Bir diğer yanı da İran´ın tutumu. Bu ülkenin teröre verdiği destek ve balistik füze programı. Her ikisi de uluslararası kararların ihlali. Bu nedenle, Birleşmiş Milletler´in hem balistik füze kararlarını ihlal ettiği hem de terörizme destek verdiği gerekçesiyle İran´a yaptırımlar uygulamasını görmek istiyoruz´´

´´HİZBULLAH İRAN´IN ARACI´´

Riyad´la Tahran´ı karşı karşıya getiren bir diğer konu da Lübnan meselesi. Suudi Arabistan, İran destekli Hizbullah´ın faaliyetlerinin Ortadoğu´yu istikrarsızlaştırdığını söyledi.

Suudi Bakan el Cübeyr, İran´ın aracı haline dönüşen Hizbullah´ın tüm bölgeyi karıştırdığını öne sürdü:

"Hizbullah, Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin atmak istediği her adımın önüne engel koydu ve Lübnan´ın tüm sistemini gasp etti. Hizbullah aynı zamanda İran´ın Suriye´ye müdahale, Hamas, Husiler ve Lübnan´ı etkisi altına almak için kullandığı bir araç haline geldi. Hizbullah´ın bölgenin genelinde ortalığı nasıl karıştırdığını gördük."

 

Kaynak: Haber7



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER