Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suudi Arabistan´dan ABD´nin İran Devrim Muhafızları kararına destek

Suudi Arabistan, ABD´nin İran Devrim Muhafızlarını terör listesine alma kararına desteğini açıkladı.

Suudi Arabistan´dan ABD´nin İran Devrim Muhafızları kararına destek

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA´nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından, ABD´nin İran Devrim Muhafızlarını terör listesine almasına ilişkin açıklama yapıldı.

Söz konusu kararın "terörle mücadelede pratik ve ciddi bir adım" olarak nitelendirilen açıklamada, ABD´nin bu kararıyla Suudi Arabistan´ın uluslararası topluma yaptığı "İran destekli terörizmi tanıma" çağrısının karşılık bulduğu ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası toplum küresel barış ve güvenliği zedeleyen İran Devrim Muhafızlarına karşı durmaya davet edildi.

- ABD İran Devrim Muhafızlarını terör listesine aldı

ABD Başkanı Donald Trump, dün İran Devrim Muhafızları Ordusu´nun ABD´nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu. 

Beyaz Saray´dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Devrim Muhafızları Ordusu, İran hükümetinin küresel terörizm kampanyasını yönlendirme ve uygulama konusundaki ana aracıdır." ifadelerine yer vermişti.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de ABD´nin Devrim Muhafızları Ordusunu yabancı terör örgütleri listesine dahil etmesine karşılık, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER