Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ARABİSTAN´A ABD´DEN ÇAĞRI; CEMAL KAŞIKÇI´NIN CENAZESİNİ DEFİN İÇİN AİLESİNE VERİN

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN´A ABD´DEN ÇAĞRI; CEMAL KAŞIKÇI´NIN CENAZESİNİ DEFİN İÇİN AİLESİNE VERİN

 

 

Suudi Arabistan yönetimine çağrıda bulunan Palladino, ?ABD, Kaşıkçı´nın cesedinin yerinin tespit edilmesi ve en kısa sürede uygun bir defin işlemi için ailesine teslim edilmesi gerektiğini söylüyor.? ifadesini kullandı. Palladino, ABD´nin sadece Suudi gazeteci Kaşıkçı´yı öldürenleri değil cinayetle ilişkili kişilerin de sorumlu tutulacağını kaydetti.

Washington Post´ta yer alan bir haberde ise Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın itibarına ciddi hasar verdiği belirtildi. Haberde, ?ABD Başkanı Donald Trump, 33 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın en büyük destekçilerindendi, ancak o bile Riyad´ın Kaşıkçı meselesini ele alma biçimini açıkça eleştirdi.? değerlendirmesinde bulunuldu.

ABD Başkanı Trump´ın Suudi Arabistan´a silah satışını durdurma ve yaptırım uygulama konusunda isteksiz davrandığına vurgu yapılan haberde, buna rağmen Kongre´deki hem Cumhuriyetçi hem Demokrat isimlerin Suudi yönetimine tepkisini ortaya koyduğu ve ayrıca iş dünyasından birçok ismin de Suudi Arabistan´dan desteğini çektiği kaydedildi.

Yeni kraliyet senaryosu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman´ın yönetimdeki pozisyonunun tehlikeye düştüğü ve Kral Selman bin Abdülaziz üzerindeki baskıların arttığı belirtilen haberde, şu ifadeler kullanıldı: ?Kral bin Abdülaziz´in Londra´da yaşayan kardeşi Prens Ahmed bin Abdülaziz´in Suudi Arabistan´a döndüğüne dair çıkan haberler, tahtın bir sonraki sahibini değişebileceği spekülasyonlarını da artırdı. Ortaya atılan senaryolardan birisi, Muhammed bin Selman´ın iktidarını, Krallığa karşı uluslararası güveni tekrar temin edecek daha üst düzey bir akrabasıyla paylaşmaya mecbur bırakılması.?

Haberde, Trump yönetiminin, bin Selman´a, Yemen´deki iç savaş, Katar´a yönelik ambargo ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin kaçırılması gibi konularda arka çıktığı hatırlatıldı. Kaşıkçı cinayetinin ardından durumun değiştiği vurgulanan haberde, ?Suudi Arabistan geçmişte Yemen konusunda uluslararası eleştirilerin hedefi olduğunda, Trump yönetimi, sürekli Riyad´ı savundu ama Kaşıkçı´nın öldürülmesinden sonra bu durum değişiyor.? ifadeleri kullanıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER