Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ARABİSTAN, KATAR´A SAVAŞ AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron´a gelen mektubu sayfalarına taşıyan Le Monde gazetesi, Katar´ın Rus S-400 füze sistemi satın alması halinde savaş çıkabileceğini duyurdu: "Krallık, hava savunma sistemini etkisiz hale getirmek için gerekli önlemleri almaya hazı

SUUDİ ARABİSTAN, KATAR´A SAVAŞ AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Suudi Arabistan, Katar´a savaş açmaya hazırlanıyor. Fransız Le Monde gazetesi, Katar´ın Rus hava savunma sistemi satın alması halinde Riyad yönetiminin askeri harekata kalkışacağını yazdı.

Suudi Arabistan Kralı Selman´ın Katar´ı savaşla tehdit ettiğini belirten gazete, FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron´a gelen mektubu sayfalarına taşıdı:

"Krallık hava savunma sistemini etkisiz hale getirmek için gerekli önlemleri almaya hazır, askeri harekat da buna dahil."

Le Monde, Macron´a Suudi Arabistan´dan ulaşan mektubun son dönemde yazıldığını da aktardı. Gazete, mektupla ilgili Paris´ten veya Suudi hükümetinden bir yorum yapılmadığını da belirtiyor.

SUUDİ ARABİSTAN KATAR´A ENGEL OLACAK

Le Monde ayrıca, Fransa ve Suudi Arabistan´ın Katar´ın Rus füze savunma sistemi almasına engel olmaya çalışacağını da vurguladı.

Moskova ve Doha yönetimi, geçen yıl askeri işbirliği anlaşması imzaladı. Rusya´daki Katar Büyükelçisi, Ocak ayında yaptığı açıklamada tarafların S-400 füze savunma sistemi satışını görüştüklerini söyledi.

Suudi Arabistan´ın başını çektiği ülkeler, 5 Haziran 2017 tarihinde Katar´ı ablukaya aldı. Riyad´ın müttefikleri Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, bir yıldır Doha yönetimine ambargo uyguluyor. Basra Körfezi´ndeki küçük yarımada ülkesi Katar´ın deniz ve kara sınırları da kapatılmış durumda.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER