Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ARABİSTAN İLE KATAR ARASINDA HAC KRİZİ

Katar ile Suudi Arabistan arasında hac konusunda sorun çıktı. Doha yönetimi diplomatik ilişkilerinin askıda olduğu Riyad´ı hacı adaylarına engellemelerde bulunduğu gerekçesiyle Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi ve İnsan Hakları Yüksek Komiser

SUUDİ ARABİSTAN İLE KATAR ARASINDA HAC KRİZİ

Euronews´in aktardığı yazıda, Suudi Arabistan´ın Katar vatandaşları ile bu ülkede ikamet edenlerin hac ibadetlerini yerine getirmeleri konusunda engellemeler olduğu ifade edildi. Komite Başkanı Ali bin Samih el-Merri gönderilen yazılarda, hac mevsimi yaklaşmasına rağmen Katar´dan Suudi Arabistan´a doğrudan uçuş yasağının sürdüğünü, iki ülke arasındaki kara sınırının kapalı olduğunu hatırlattı ve hacıların elektronik kayıt işlemlerinin de yapılmadığını belirtti.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ise yazılı bir açıklamayla 2018 hac mevsimi için hazırlıkların tamamlanarak dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 2 milyon hacı adayının beklendiğini duyurdu.

Açıklamada, Katarlı hacı adaylarının da Katar´a ait olmayan herhangi bir havayolu şirketi ile Cidde´deki Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı´na gelebilecekleri belirtildi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır 5 Haziran 2017´de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER