Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SUUDİ ALİMDEN TUHAF AÇIKLAMA: SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLAMAK CAİZDİR

Eski Emr-i Bi´l-Ma´ruf Nehy-i Ani´l-Münker (İyiliği emretme, kötülükten alıkoyma) Komitesi Mekke-i Mükerreme Bölgesi Müdürü Ahmet Kasım el-Ğamidi, sevgililer gününün sosyal bir aktivite olduğunu savunarak bu günü kutlamakta şer´i bir sakınca olmadığını sö

SUUDİ ALİMDEN TUHAF AÇIKLAMA: SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLAMAK CAİZDİR

Suudi Arabistan´ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın ülkesinin ?Ilımlı İslam´a? döneceğini açıklamasından sonra Suudi Arabistan´da yaşanan gelişmeler hayret uyandırıyor. Batı dünyasının hayranlıkla karşıladığı açılımlar, daha önce Şeriat´a aykırı olarak görüldüğünden dolayı yasakken, artık serbest bırakılıyor ve yasaklığı kaldırılıyor.

98889477-gettyimages-858146118.jpg?r=da366a4d56a40658881a9d33b571a0e3

MODERNLEŞME PROJESİ BATI´YI HAYRAN BIRAKTI

Suudi Arabistan´da Prens Muhammed bin Salman´ın başlattığı "modernleşme projesi" Batı´nın hayranlığını kazanırken İslam dünyası şaşkınlıkla olan biteni izliyor. Arabistan´da bugüne kadar yapılması yasak olan birçok şey bu süreçte serbestleştirildi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman, ülkesindeki ´modernleşme´ dalgasından oldukça memnun. Modernleşme projesi başladığından bu yana; ülkedeki kadınların stadyumlara girmesinin önü açıldı. Daha önce yasak olan kadınların otomobil kullanmasına izin verildi.

Arabistan´da 35 yıldan uzun süredir uygulanan sinema yasağı da kalkıyor. Yine bu süreçte Suudi bir kadın şarkıcının kamuya açık konser vermesine izin çıkmıştı.

?SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMANIN SAKINCASI YOKTUR?

Arap Yarımadası´nın en büyük ülkesi Suudi Arabistan´da ?Ilımlı İslam´ kılıfı altında köklü değişimlerin rüzgârı devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Sevgililer Günü´nü yasaklayan Suudi Arabistan´da, Al Arabiya´ya açıklamalarda bulunan Ahmet Kasım el-Gamidi, insanlar arası ilişkiyi güçlendirdiği için bu tür günleri kutlamanın İslam´da bir sakıncası olmadığını ileri sürdü.

HIRİSTİYANLARIN ADETİ OLDUĞU İÇİN İSLAM ALİMLERİ REDDEDİYOR

Pek çok hadiste, başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değeri bulunan âdet ve uygulamaların Müslümanlara yasaklamasından hareket eden İslam âlimleri, Roma Katolik Kilisesi´nin inanışına dayanan Sevgililer Günü´nü bu kapsamda değerlendiriyor.

Ancak görevi insanlara ?İyiliği emretme ve onları kötülükten alıkoyma? olan komitenin eski genel müdürü olan el-Gamidi´nin açıklamaları hayret verici olarak değerlendirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER