Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriyelilerin aldığı maaş miktarı belli oldu

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, TVNET’e konuk oldu. Çataklı, Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığı iddialarını cevapladı.

Suriyelilerin aldığı maaş miktarı belli oldu

Türkiye'nin herhangi bir maaş yardımında bulunmadığı belirten Çataklı, "Avrupa Birliği i kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey" dedi.

‘Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor’

Suriyelilerin Türkiye'den yardım aldığına yönelik iddialara yanıt veren Çataklı, "Avrupa Birliği kişi başı 155 lira veriyor. Bin 200 lira verildiği iddiası yalan, yok öyle bir şey. 4 kişilik bir aileye verilen para 620 lira. Dolayısıyla Kızılay Kart üzerinden ihtiyaç sahibi Suriyelilere aktarılan bir kaynak var" dedi. Çataklı sözlerine şöyle devam etti:

‘ TOKİ'den ev vermiyoruz’

"Hiç kimseye maaş vermiyoruz. Kimseye TOKİ'den ev vermiyoruz. Kimse ayrıcalıklı olarak sağlık kuruluşlarından yararlanmıyor. Bakanlığın bir öncelik sırası var. Bunun dışında kimsenin hastanelerden öncelikli olarak faydalanması mümkün değil."

Türkiye'deki Suriyelilerin sayısına ilişkin konuşan Çataklı, ''3 Milyon 700 bin Suriyelivar ülkemizde. Türkiye'nin yüklendiği bir yük var ve bunun çözümünü tartışmaktan doğal bir şey yok. Buna kimse itiraz edemez ama buradan manipülatif sonuçlar elde etmeye karşıyız. Biz sorunun farkındayız, buna dönük çözüm planı ve stratejilerimiz de var” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Suriyelilerin aldığı miktarı belli

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER