Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUĞUN GÖZ YAŞARTAN DAVRANIŞI...

Bulgaristan'da yaşayan Suriyeli mülteci bir ailenin çocuğu, kumbarasında biriktirdiği parasını yardıma muhtaç bir aileye bağışladı.

SURİYELİ MÜLTECİ ÇOCUĞUN GÖZ YAŞARTAN DAVRANIŞI...

Bulgaristan'da yaşayan Suriyeli mülteci bir ailenin çocuğu, kumbarasında biriktirdiği parasını yardıma muhtaç bir aileye bağışladı.

Mülteci çocuk olan Firas İbrahim, Smolyan (Paşmaklı) iline bağlı Banite ilçesinin Gılıbovo köyünde yarı yıkılmış evde yaşayan çok çocuklu bir ailenin evini onarması için başlatılan yardım kampanyasını destekledi.

Mustafa Şaykov, hasta biri ve çocuklarına kendi bakıyor. Şaykov, BTV’ye verdiği röportajda, evlerinde su olmadığını, 8 yıl elektriksiz yaşadıklarını anlattı. Komşuları aileye yardımcı olmak için yardım kampanyası düzenlemeye karar verdiler.

Kampanyaya Firas İbrahim de katılmaya karar verdi. Çocuk, ailesinin kendisine kahvaltılık almak için verdiği paraları yardıma muhtaç olanlara bağışlamak için biriktiriyor. 70 leva biriktirmeyi başaran Firas, biriktirdiği harçlıklarını Mustafa Şaykov’a verdi. Firas, 6 aydan sonra tekrar biriktirdiği parasını bağışlayacağını söylüyor.

Çocuğun ailesi, Suriye uyruklu olup 7 yıldır Bulgaristan’da ikamet etmektedir. Babası Muhammed İbrahim, İslam dininin emrettiği gibi çocuğuna yardıma muhtaç insanlara elinden geldiğince yardım etmeyi öğrettiğini söylüyor.

Mustafa Şaykov’un evinin çatısı acil onarıma ihtiyaç duyuyor, çünkü çatıdan su sızıyor. Banite Belediye Başkanı Milen Belçev de cebinden para vererek bağışta bulundu, pazar günü evin çatısı onarılacak. Yardım kampanyasında 3 190 leva bağış toplandı. İsminin bilinmesini istemeyen Blagoevgrad (Yukarı Cuma) şehrinde oturan hayırsever bir vatandaş 1000 leva bağışladı. Bazı kişiler, doğrama bağışı yapacaklarına dair söz verdiler, çünkü evin bazı pencereleri naylonla örtülü. Ailenin televizyona da ihtiyacı var.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER