Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriyeli bakan ve Çavuşoğlu ayaküstü ne görüştü? İşte görüşmede konuşulanlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ekim 2021’deki Bağlantısızlar Zirvesi’nde Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayaküstü sohbet ettiği bilgisini verdi.

Suriyeli bakan ve Çavuşoğlu ayaküstü ne görüştü? İşte görüşmede konuşulanlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ekim 2021’deki Bağlantısızlar Zirvesi’nde Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayaküstü sohbet ettiği bilgisini verdi. Çavuşoğlu, ‘Suriye’de muhalefetle rejimi bir şekilde anlaştırmamız lazım’ ifadelerini kullandı.

Belgrad’daki Bağlantısızlar Zirvesi’nde gerçekleşen “ayaküstü sohbet”e dair yeni bilgilere ulaşıldı. Esad’a yakın bir isim olan Suriye Enformasyon Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Bessam Abu Abdulah, Ulusal Kanal’a verdiği demeçte görüşmenin 15 dakika sürdüğü kulis bilgisini paylaştı.

Abdullah, görüşme isteğinin Çavuşoğlu’ndan geldiğini belirterek ‘Çavuşoğlu iki ülkenin sorunlarını çözmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için bir masa etrafında diyaloğun şart olduğunu ifade etti. Mikdad ise cevap olarak Türkiye’nin terör örgütlerine desteğini kesmesi gerektiğini söyledi.’ dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER