Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriyeli sığınmacılar, bayram için Kilis´in Öncüpınar Sınır Kapısı´nda?Türkiye´deki Suriyeli sığınmacılardan çok Lübnan´dakiler evlerine döner´

Siyasi Krizleri Öngörme ve Çözme Enstitüsü Direktör Yardımcısı Aleksandr Kuznetsov, Lübnan´daki Suriyeli sığınmacıların büyük kısmının evlerine dönme olasılığının Türkiye´dekilerden daha fazla olduğunu belirtti.

Suriyeli sığınmacılar, bayram için Kilis´in Öncüpınar Sınır Kapısı´nda?Türkiye´deki Suriyeli sığınmacılardan çok Lübnan´dakiler evlerine döner´

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere 35 milyar dolar kaynak aktardıklarını açıklamıştı. 

Lübnan yönetimi de Suriyeli sığınmacıların, haklarına uyulması şartıyla evlerine dönmesi gerektiğini defalarca dile getirmişti. Nüfusu 4 milyon olan Lübnan´da yaklaşık 1.5 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Böyle bir konsantrasyonun, ülkenin ekonomisi ve güvenliği üzerinde son derece olumsuz etkisi var. Lübnan, 2018´de Rusya´nın sığınmacıların evlerine dönme girişimine destek vermişti.

Sputnik´in bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı binasındaki toplantıda konuşan Kuznetsov, Suriye ve Lübnan arasında sığınmacılarla ilgili görüşmelerin ancak istihbarat kurumları düzeyinde yapıldığını, ayrıca Hizbullah´ın da bu konuyla ciddi bir şekilde ilgilendiğini söyledi. Rus uzman, her ay Lübnan´dan Suriye´ye yüzlerce sığınmacının döndüğünü ama bu sürecin çok yavaş olduğunu ifade etti.

Yazının devamını okumak için...

Kayanka: tr.sputniknews.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz