Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE´DEN DSG AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Demokratik Suriye Güçleri´yle (DSG) iyi ilişkileri olduğunu belirterek, ?Ancak Rakka´nın geleceği konusunu henüz müzakere etmedik, Rakka´yı yabancılardan temizleyeceğiz? dedi.

SURİYE´DEN DSG AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, başkent Şam´da düzenlediği basın toplantısında, ?DSG´le iyi ilişkilerimiz var ancak Rakka konusunda herhangi bir temasımız olmadı? ifadelerini kullandı.

ABD´ ve Türkiye´nin Minbic´e dair herhangi bir tasarrufunun ve hakkının olmadığını söyleyen Muallim, ?Suriye´nin herhangi bir kentine dair anlaşma yapmaya hakları yok. Türkiye´nin Afrin´de bulunması işgaldir? dedi.

İran askerlerinin Suriye´de savaştığına dair iddilara da değinen Muallim, ?İran askerleri burada aktif bir savaş yürütmüyor. Sadece danışmanlık hizmeti veriyorlar? şeklinde konuştu.

İran´ın Suriye´de askeri üssü olmadığını söyleyen Muallim, ?Türkiye ve ABD ve Fransa´nın aksine, İran bizim davetimiz üzerine geldi? değerlendirmesinde bulundu.

Rus medyasına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, DSG´nin diyalog yoluyla silahlarını teslim etmemesi halinde güç kullanacaklarını söylemişti.

Esad, DSG´nin önünde iki seçenek olduğunu belirterek, ?Ya diyalog yoluyla silahlarını teslim edip, kontrol ettikleri bölgeleri bize teslim ederler, ya da güç kullanırız. Suriye Hükümeti şu anda tüm diyalog ve barış kapılarını açık tutuyor? ifadelerini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: SURİYE AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER