Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye'de El Hol kampına korona bulaştı

Suriye'nin kuzeydoğusunda, 65 bin kişinin tutulduğu El Hol kampında bir kişide korona virüsü tespit edildi. Save The Children örgütü, "En büyük korkularımızdan biri gerçekleşti" açıklaması yaptı.

Suriye

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de bulunan ve IŞİD yüzünden yerinden olmuş kişiler ile IŞİD militanlarının ailelerinin tutulduğu El Hol sığınmacı kampında ilk kez bir sığınmacıda korona virüsü tespit edildi. Yetkililer, aşırı kalabalık ve gerekli hijyen önlemlerini alınmasının çok zor olduğu koşullarda yaşayan sığınmacılar arasında virüsün daha da yayılmasından endişe ediyor.

Save The Children örgütünün Suriye biriminden yapılan açıklamada, kampta şu an 65 binden fazla kişinin yaşadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “En büyük korkularımızdan biri gerçekleşti. Kampın ne kadar kalabalık olduğu, ailelerin su, kişisel hijyen malzemesi, test ve koruyucu malzemeye ne kadar az erişimi olduğu düşünüldüğünde, El Hol kampında bir Covid-19 salgınını kontrol etmek zorlu olacak.”

Açıklamada, kampta yaklaşık 43 bin çocuğun bulunduğuna da dikkat çekildi. “Bu her açıdan, çocuklar için bir kriz anlamına gelecek” diyen Save The Children, kampa hijyen malzemesi gönderilmesi ve sığınmacılara korona önlemleri hakkında eğitim verilmesi için çağrıda bulundu.

El Hol kampı, Suriye’de IŞİD’le bağlantılı kişiler ile iç göç nedeniyle yerinden olanların tutulduğu en büyük merkezlerden biri. Kampı kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri (SDG), aşırı kalabalık ve zorlu koşullara geçmişte dikkat çekmiş, Avrupa ülkelerine kendi vatandaşı olan eski IŞİD’lileri geri alıp yargılama çağrısında bulunmuştu.



Anahtar Kelimeler: Suriye' kampına korona bulaştı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER