Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye´de bölgeler el değiştiriyor

Baas rejimine bağlı birlikler, Sehl Gaba´nın kontrolünü yeniden ele geçirdi

Suriye´de bölgeler el değiştiriyor

Suriye´de Esed yönetiminin, Hama ilinin kuzeybatısında yer alan Sehl Gaba bölgesinin kontrolünü yeniden ele geçirdiği bildirildi.

Muhaliflerin çatı yapılanması Fetih Ordusu´nun komutanlarından Ebu Ahmed Resten yaptığı açıklamada, esad güçleri tarafından yapılan yoğun hava saldırılarının ardından birliklerinin, Tel Ağvar, Zeyzun Termal İstasyonu ve Ez-Ziyadiyye beldesinden çekildiğini belirtti.

Resten, söz konusu bölgelere Esed güçleri tarafından yaklaşık 170 hava saldırısı düzenlendiğini, saldırılarda kendi saflarından 15 kişinin de hayatını kaybettiğini ifade etti.

ÖSO HAMA´DA İLERLİYOR

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO), Hama´nın kırsal kesimlerinde yer alan rejim kontrolündeki El-Hammamiyyat, Ez-Zelakıyyat, Latmin ve El-Messasene bölgelerine ilerlediği belirtildi.

Fetih Ordusu bünyesindeki gruplardan Halep´in Fethi Ordusu´nun saha komutanlarından Ahmed Ulvan, İdlib´in kuzeybatı kesimlerinde rejim güçlerinin tasfiye edildiğini ve birliklerin bir kısmının Lazkiye, diğer kısmının ise Sehl Gaba bölgesine yöneldiğini söylemişti.

Mart ve nisan aylarındaki çatışmaların ardından İdlib kent merkezi, Cisr eş-Şuğur ve Eriha ilçelerinin denetimini ele geçiren Fetih Ordusu´na bağlı birlikler, son dönemde Lazkiye ve Hama kırsalına yönelmişti.



Anahtar Kelimeler: Suriye bölgeler değiştiriyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER